Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 03. 18.

Al-Kaida parancsnokot ejtett fogságba a jemeni hadsereg Taiz városában

2019. 03. 18.

A jemeni belügyminisztérium videót mutatott be az általa elfogott magas rangú Al-Kaida parancsnokról. Az elfogott személy neve Abu Abdullah Al-Masri akit az ,,Al-Kaida emírje Taizban,, néven ismertek. 

A kihallgatása során az elfogott parancsnok beszámolt arról, hogy szervezete kapcsolatban áll a szaúdi katonai koalícióval és más fegyveres csoportokkal Taiz térségében.Az emírt és más vezetőket egy hadművelet során vették őrizetbe a jemeni biztonsági erők tagjai akik Taiz kormányzóság észak-nyugati részét vizsgálták át.

Abu Abdullah Al-Masri azután vette át Taiz város vezetését miután a Szaúd Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok vezette katonai koalíció hadműveletekbe kezdett a térségben. Az ő általa vezetett Al-Kaida csoport azonban a terror cselekményeken és  merényleteken kívül bankrablással és boltok kifosztásával is foglalkozott.

 Az ő letartóztatása előtt március 13-án a jemeni belügyminisztérium bejelentette, hogy négy Al-Kaida vezetőt fogtak el Al-Bayda kormányzóságban. Az ő elfogásuk jelentős csapás az Al-Kaidára Jemenben és a szaúdi katonai koalícióra is, habár Taiz városa még mindig a szaúdi katonai erők megszállása alatt van.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Uprising.today)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑