Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 04. 21.

Al-Kaida terroristák több mint 15 szíriai katonát öltek meg Aleppo tartomány nyugati részén

2019. 04. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg 15 katonáját és tisztjét gyilkolták meg vahhabita fegyveresek Aleppo városától nyugatra, közölte egy szíriai katonai forrás a South Front internetes katonapolitikai honlap szerkesztőségével.

A forrás szerint több más szíriai katona tűnt el a támadást követően, amely április 20-án hajnalban történt. A terroristák különleges anyagokból készült álcahálókat használtak, hogy elfedjék magukat a Szíriai Arab Hadsereg hőkamerás felderítő rendszerei elől, miközben megközelítették a katonák állásait.

A Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció (az Al-Kaida szíriai ága) vállalta a felelősséget a támadásért közvetlenül a rajtaütésük után, közölte Abu Khalid Al-Shami a militánsok szóvivője egy velük szimpatizáló médiafelülettel. Szerintük csak a koalíció négy fegyverese halt meg a támadásban.

“Ma reggel mudzsaheddinek számos csoportja lopakodott a rezsim csapatainak állásaihoz Szuk al-Dzsabasz közelében, Aleppo tartományban… A mudzsaheddinek meglepték a Nuszajrijah hadsereget, összecsaptak velük és a legnagyobb részüket megölték és megsebesítették.” – közölte Al-Shami.

A rajtaütés egybeesett egy másik támadással, ami Lattakia tartományban történt. Szíriai kormánypárti források szerint ebben a támadásban legalább öt szíriai katona halt meg.

A Szíriai Arab Hadsereg néhány órán belül általában ellentámadásokkal szokott válaszolni az efféle agressziókra. Habár a korlátozott szíriai katonai ellencsapások eddig sem rettentették el az idegen terroristákat a provokációktól.

Orientalista.hu  – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑