Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 01. 06.

Al-Kaida vezérrel végzett a Szíriai Légierő

2016. 01. 06.

Sok vahabita fegyveres, közöttük az Al-Mothanan terrorista csoport vezetője vesztette életét szíriai légicsapásokban az újonnan felszabadított Shejkh Miszkin város közelében – közölték katonai források kedden.

daraa

Daraa városa

“Abu Bakr Al-Muhadzsir, az Al-Mothana elvetemült vezére és számos társa halt meg a szíriai katonai repülőgépek bombázása során” – közölték a források.

Korábbi jelentések szerint a Szíriai Arab Hadsereg megakadályozta az Al-Nuszra Front (Al-Kaida) terroristáinak a behatolását Shejkh Miszkin városába, Daraa tartományban.

Al-Nuszra Front terroristák egy csoportja megkísérelt utat törni magának a város központjába, Shejkh Miszkin jelenlegi Hadsereg általi visszafoglalását követően, de a szíriai csapatok visszaverték őket.

A terroristák nehéz gépfegyvereket és DSK géppuskákkal felszerelt járműveket szándékoztak használni a támadásuk során. A terroristák ezenkívül Nawa város keleti negyedét használták kiindulási pontként, hogy utat törjenek a Hadsereg Liwa #82 bázisáig (82. dandár).

A Szíriai Arab Hadsereg a Nemzetvédelmi Erők (NDF) támogatásával visszakergette a megszálló fegyveres csoportokat a kiemelt fontosságú Shejkh Miszkintől Észak-Daraa-ban, miután súlyos személyi veszteségeket okozott a terroristáknak és többet közülük fogságba ejtett.

Shejkh Miszkin elhelyezkedése miatt létfontosságú és stratégiai jelentőségű, emellett a második legfontosabb főútvonal mellett van Daraa tartományban. Hozzáférést biztosít Nawa és Dszasszim városokhoz a határ közelében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑