Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2019. 10. 18.

Al-Suqaylabiyah városának mártírjai

2019. 10. 18.

Vanessa Beeley tudósító a keresztények lakta Al-Suqaylabiyah városában járt, melyet korábban sokáig támadtak az nyugati országok és a török hadsereg által támogatott iszlamista csoportok. A város ezért sok lakosát elveszítette a terroristák gránát támadásaiban.

A 22 000 fős város fali festményekkel és képekkel emlékezik meg arra a 106 szíriai katonára és civilre akik mártírhalált haltak a terroristák támadásai során. A keresztény város nyolc évig volt a terroristák kereszttüzében.

Ami ennél is felháborítóbb az az, hogy a várost támadó iszlamista szélsőségeseket az elméletben igen, de gyakorlatban már nem, ,,keresztény,, nyugati államok támogatták.

Az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy Britannia olyan csoportokat fegyverzet fel, melyek a szíriai keresztény lakosságot gyilkolták. Ráadásul a nyugati sajtó még mentegette ezeket a terroristákat és a hírekben csak ,,mérsékelt lázadókként,, mutatták be őket.

Nabel Al-Abdallah a város Nemzetvédelmi Erőinek parancsnoka elmondta, hogy a mártírok családjai, hozzátartozói és barátai rendszeresen megemlékeznek az áldozatokról és virágot, mécsest visznek a róluk készült falfestményekhez.

A város védelmi alakulatainak megalakulásakor fiatal férfiak, sőt nők is fegyvert ragadtak a lakóhelyük és otthonaik védelmére. Az ilyen hősöknek köszönhető az, hogy Szíria nem esett el és nem került az iszlamista szélsőségesek kezére akik ellenségnek tekintették a keresztény, síita, alawita, sőt még a világi gondolkodású szunnita muszlim lakosságot is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Vanessa Beeley bejegyzése nyomán)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑