Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2014. 11. 03.

Aláírásával segítse ön is az üldözött keresztényeket

2014. 11. 03.

Meriam Yehya Ibrahim már biztonságban van. Számtalan keresztény nő és férfi, csecsemő és idős ember viszont nincs biztonságban Irakban és Szíriában, Nigériában és Kamerunban, Szudánban, Pakisztánban, Szomáliában és Egyiptomban, csak hogy néhány országot említsünk.

A keresztényeket elüldözik az otthonukból. Börtönbe zárják őket istenkáromlásért, a templomaikat felgyújtják és a híveket rendszeresen lemészárolják. A lányokat elrabolják és akaratuk ellenére férjhez adják őket.

Pakisztánban a keresztényeket, mint például Asia Bibi-t bebörtönözik istenkáromlás miatt. Saeed Abedini lelkész az utóbbi két esztendőt Irán legkegyetlenebb börtönében töltötte. Ezekben a napokban a keresztények ultimátumot kaptak: elbújnak, elmenekülnek vagy meghalnak.

Az Emberi Jogok Nemzetközi Társasága (International Society for Human Rights) szerint a világ vallási diszkriminációval kapcsolatos eseteinek 80%-a keresztények ellen irányul.

Az Egyesült Államokbeli Centre for the Study of Global Christianity (a kereszténység globális megjelenését kutató központ) becslése alapján 100 000 keresztény veszíti életét évente a hite miatt – azaz minden öt percben egyvalaki.

Az Európai Intézmények minderre semmit nem reagálnak.

Az Európai Tanács az olasz elnökség ideje alatt az olasz kormány elkötelezte magát a vallásszabadság védelme és előmozdítása, továbbá a vallási alapú erőszak és diszkrimináció leküzdése mellett. A félév hivatalos programja szerint „az Elnökség támogatja a vallás- és lelkiismereti szabadsághoz kapcsolódó közösségi kezdeményezéseket”.

Az utóbbi hetekben a Közel-Keleten és máshol élő keresztény közösségeket erőteljes támadások érik, amelyeket az Európai Intézményeknek egyértelműen el kell ítélniük és amely ellen minden eszközzel fel kell lépniük.

Július 24-én, csütörtökön Meriam gépe landolt Rómában az olasz kormány beavatkozásának köszönhetően, és megmenekült a halálos ítélettől. Segítsen nekünk, sürgessük együtt az Európai Tanács elnökségét betöltő Renzi-kormányt, hogy újra kötelezze el magát nemcsak egy, hanem több ezer üldözött keresztény életének megvédése mellett.

A keresztény és más vallási kisebbségek felbomlásának veszélye nagyon magas. A támadók meg akarják semmisíteni ezeket a közösségeket a különböző országokban. Ezért rendkívül fontos, hogy „családegyesítő” politikák lépjenek életbe az Európába menekült keresztények és más vallási kisebbségek segítésére annak érdekében, hogy (a vészkorszak után) hazatérhessenek otthonaikba.

A petíció címzettjeit kérjük, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének 1928 (2013) és 1957 (2011) számú határozatai és számos uniós szintű dokumentum értelmében (3309 számú 2014. április 14-15-i Tanácsülés, a 2012 április 1-2-én elfogadott Európai Tanácsi Következtetések, a 3069 számú 2011 február 21-i Külügyek Tanácsa ülése, a 2011 január 31-i és április 10-i Külügyek Tanácsa ülésének következtetései), vegyék figyelembe a vallásszabadságra vonatkozó állásfoglalásukat, tegyenek konkrét lépéseket a menekültek védelmében és a különböző országokkal folytatott kapcsolatokat a vallás- és lelkiismereti szabadság tiszteletét figyelembe véve tartsák fenn.

A petíció aláírásához csak az ön nevére és drótposta címére van szükség, amit ITT tehet meg.

citizen.org/hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑