Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2019. 07. 30.

Alaszkában tesztelték az új amerikai-izraeli légvédelmi rendszert

2019. 07. 30.

Netanjahu izraeli miniszterelnök Twitter üzenetben számolt be az új közös amerikai-izraeli légvédelmi rendszer teszteléseről. A Hetz (Arrow) -3 típusú légvédelmi rendszer szerinte sokkal megfelelőbb Izrael számára a ballisztikus rakétákkal szembeni védelem terén, mint a korábban kifejlesztett és jelenleg is használatban lévő Patriot rakéta ütegek. Az új rendszer ezen kívül a világűrben is képes rakéták elfogására.

Netanjahu a Twitter bejegyzés mellé egy videót is közzé tett a Hetz-3 hosszú hatótávolságú légvédelmi rendszer működéséről, melyet az izraeli és az amerikai hadsereg Alaszkában tesztelt.

A Twitter bejegyzés szerint a teszt a várakozásokat is fölülmúlta és szerinte az izraeli hadsereg ezek után képes lesz megvédeni az országot az Iránból, vagy máshonnan kilőtt ballisztikus rakátákkal szemben. A rendszert lmondása szerint az utóbbi hetekben folyamatosan tesztelték és a Hetz (Arrow)-3 légvédelmi rendszert Izrael és az Egyesült Államok kifejezetten az izraeli légtér védelmére fejlesztette ki.

Az izraeli és amerikai vezetők szerint az új rakéta védelmi rendszer széles körű védelmet fog biztosítani a különböző támadásokkal szemben, ugyanis nemcsak a ballisztikus rakéták ellen nyújt védelmet, de megsemmisíti a kisebb, házilag készített rakétákat, melyeket például a palesztin ellenállás használ. A rendszer hatékonysága azonban csak a jövőben fog kiderülni, hiszen hadrendbe állítása idejében a Patriot rakéta védelmi rendszert is túlértékelték.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑