Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2014. 11. 28.

Aleppo: “Canopus Csillaga nem halványul el”

2014. 11. 28.

Az Al-Nuszra Front visszavonult Al-Zahra és Nubl falvak déli részéből.

Al-Zahra és Nubl, többségében síta falvak 3 napos ostroma után az Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra) terrorszervezet visszavonta erőit a dél-nyugati arcvonalról, miután nagyon nagy számú harcosát elvesztette. Kezdetben az Al-Nuszra Front számottevő előrehaladást ért el miután betört a szíriai Nemzetvédelmi Milícia (NDF) és a Hezbollah erődítésein ebben a sűrűn lakott térségben, azonban vezetetlenségük és a Hadsereg nehéz tüzérségének való kitettségük miatt súlyos veszteségeik voltak.

Az Al-Nuszra Front sok fegyverese szétszóródott, amikor a harctéri vezetőjük Tarik Dzsamaa Utman meghalt a Nemzetvédelmi Milícia ellentámadása során Al-Zahra déli részében. Egy katonai forrás szerint a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsaish Al-Mudzsaheddin terrorszervezetek több mint száz főt vesztettek az elmúlt 3 napon. Ezek a veszteségek az utóbbi szervezet harcból történő kivonulásához vezettek vasárnap. A tűzharc még tart Nubl keleti körzetében, de a Dzsabhat Al-Nuszra képtelen volt rá, hogy áttörje a falu védelmét.

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Szakan Al-Shababi kerületet, Hajdarijehh és Hanano városrészek között Aleppoban. Ennek a kerületnek az elfoglalása lehetővé tette a Hadsereg előrehaladását Hanano északi részében és a behatolást Al-Avidzsa kerületbe. Hozzáadva Aleppo tartománybeli sikereikhez, a Hadsereg alegységei előretörtek Balshuki kerület külterületén, ahol szétbombázták az Iszlám Front (Dzsabhat Al-Iszlamija=az arab-öböl menti diktatúrák által pénzelt vahabita terrorszervezetek koalíciója) állásait.

A Szíriai Arab Hadsereg Canopus Csillaga nevű hadműveletének állása

Az Aleppoért 2012 nyara óta vívott csata kritikus szakaszához érkezett, amikor a Szíriai Arab Hadsereg folytatja offenzíváját, hogy visszafoglalja a tartományi központ részeit, amelyek az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS), az Iszlám Front (Dzsabhat A-Iszlamija) és az Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra) nevű terrorszervezetek megszállása alatt vannak. Másfél évvel ezelőtt sokan úgy gondolták, a Hadsereg nem lehet képes arra, hogy megtartsa a várost 2013 teléig, miután vissza kellett vonulniuk a Menagh repülőbázisról tavaly augusztusban; azonban a Hadsereg Homsz tartománybeli győzelmeit követően az égetően szükséges erősítés megérkezett Aleppoba az Északi Vihar nevű hadművelet elkezdéséhez. Al-Khanasher visszavétele megnyitotta az utánpótlási vonalat a kimerült csapatoknak. 2013 novemberében ezt az elkezdett offenzívát nevezte át a Főparancsnokság Canopus Csillagának. Azóta a Szíriai Arab Hadsereg támadása folyamatos, fokozatosan hódítja vissza a városrészeket a vahabita megszállóktól. A jelenlegi hadihelyzet kerületenként a csatolt térképen követhető. A gyűrű bezárul a kannibál hordák körül.

Szíriai Arab Hadsereg 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑