Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2021. 12. 27.

Aleppo fénylő karácsonyfája

2021. 12. 27.

Aleppo tartomány, mint közigazgatási egység, karácsony előestéjén kivilágította karácsonyfáját és a közeledő új évet köszöntő feliratokat az Al-Filat utcán a Káld katolikus templom és az Al-Tauhid mecset közelében.

Avo Hosznivan, a Kilíkia és Új Nemzedék Kulturális Egyesületek ügyvezető igazgatója arról számolt be a SANA tudósítójának, hogy minden évben ezen a napon egy karácsonyfát világítanak ki, mint a béke jelképét. Az esemény egybeesik Aleppo városának a vahhabita terrorizmus felett aratott győzelmének napjával.

Öt éve már, hogy Aleppoban újra lehet a Megváltó születését ünnepelni a szíriai keresztény közösségeknek. 2016 karácsonya volt a háború kitörése óta az első alkalom, amikor a megszálló dzsihádista csoportok kiszorítása után szabadon lehetett ünnepelni.

Ezután Eliasz Adasz, az Aleppoi Maronita Érsekség képviselője elmondta, hogy a karácsonyfa megerősíti a béke üzenetét, valamint a győzelmet annak ellenére, hogy a szíriai emberek milyen körülménynek között élnek a nagyhatalmak gazdasági blokádja miatt.

Orientalista.hu . Szíriai Arab Hadsereg, SANA

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑