Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 08. 10.

Továbbra is Aleppoban harcolnak a gyereket lefejező terroristák (videó)

2016. 08. 10.

Az USA által támogatott “mérsékelt felkelők”, akik lefejeztek egy gyereket, ismét felbukkantak az aleppoi harcokban. Akkor a terrorszervezet vezetője úgy nyilatkozott, hogy letartóztatják és felelősségre vonják a gyerekgyilkosokat.

Az USA által támogatott vahhabita fegyveresek, a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki terrorszervezet tagjai, akik felelősek egy tizenéves palesztin fiú lefejezéséért, újra felbukkantak egy internetes videófelvételen, a terroristák “hivatalos” videómegosztó csatornáján.

Az augusztus 8-án megosztott videó a szervezet fegyvereseit mutatja be, Aleppo városának Al-Ramuszeh kerületében a héten vívott heves összecsapások után. A videón lévő egyik fegyveres korábban szintén látható volt egy 12 éves palesztin fiú, Abdullah Tajszir brutális lefejezéséről rögzített felvételen, a Handarat palesztin menekülttábor közelében, Aleppo városában, Szíriában.

Az incidens után közzétett nyilatkozatában, a “Harakat Nur Al-Din Al-Zinki terrorszervezet elítélte a kivégzést és azt állította, hogy egy “egyéni hiba” volt, amely nem a csoport hivatalos politikáját képviseli.” A nyilatkozat állította, hogy letartóztattak minden az incidensben érintett személyt és létrehoztak egy bíróságot az esemény kivizsgálására, valamint kiadnak egy ítéletet “amilyen hamar csak lehet.”

Nem várta meg a Szíria kormány, hogy eltusolják az ügyet. Pár nappal később a Szíriai Arab Hadsereg egy elit alakulata feltehetően a Tigrisek egy katonai akció keretében mélyen behatoltak az ellenséges területekre és likvidálták a gyerekgyilkost. A többi terrorista akik asszisztáltak a kivégzésben ezek szerint továbbra is élvezik a nyugat támogatását és szabadon gyilkolhatnak Aleppoban.

nour-al-din-zenki-feature

Augusztus 4-én az Orosz Honvédelmi Minisztérium jelentette, hogy a “Harakat Nur Al-Din Al-Zinki” terrorszervezet fegyveresei, akiket Washington “mérsékelt ellenzékieknek” nevez, klór tartalmú tüzérségi lövedékeket lőtt ki augusztus 4-én a Kelet-Aleppo Szalah-Edin kerületére.

2014-15 folyamán a vahhabita fegyveres csoport amerikai gyártmányú irányított páncéltörő rakétákat kapott.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Geopolmonitor)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑