Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 10. 15.

Aleppo visszaszerzéséért offenzívát indítanak Szíria szövetségesei

2015. 10. 15.

Az ország második legnépesebb városáért, és gazdasági központjáért indítanak széleskörű hadműveletet, hogy visszafoglalják a terroristáktól. – szivárogtatta ki két magas rangú szíriai katonatiszt.

A Szíriai Arab Hadsereg szövetségeseivel együttműködve, teljes offenzívát indít az ország északi részén fekvő város teljes visszafoglalásáért.

Aleppot 2012 nyarán szállták meg a nyugat által is támogatott terrorszervezetek köztük az FSA Nuszra Front és az Iszlám Hadsereg. 2014-től az Iszlám Állam is megvetette lábát a városban és a tartományban.

A szíriai kormányerők a tartomány és a város déli részét a mai napig ellenőrzik, viszont az északi és keleti területek a dzsihadisták uralják.

A Hezbollah és a különböző palesztin szervezetek már évek óta harcolnak a város felszabadításáért. Viszont most Irán is csatlakozik a szárazföldi hadműveletekhez. A perzsa állam több ezer fős városi harcra kiképzett katonát küld a szíriai kormányerők mellé. Az orosz légierő párhuzamosan a terroristák bázisait és fegyverraktárait célozza majd meg.

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő 88 újabb légitámadást hajtott végre a terroristák bázisai kiképzőtáborai, fegyverraktárai és konvojai ellen. Igor Konasenkov  orosz vezérezredes szerint, a légitámadások olyannyira meggyengítették a  dzsihadisták jelenlétét a térségben, hogy elkezdték elhagyni a háborús övezetet.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑