Cadmus fordítás Cadmus
Algéria

2014. 12. 28.

Algériában megölték a francia turistát szeptemberben lefejező terrorcsoport vezetőjét

2014. 12. 28.

Az algériai hadsereg megölte annak a helyi terrorcsoportnak a vezetőjét, amely szeptemberben elrabolt és lefejezett egy francia turistát.

A hadsereg tájékoztatása szerint Abdelmalek Gurival az Algírtól 60 kilométerrel keletre fekvő Isszer városában december 23-ra, keddre virradóra végeztek, és két másik társát is megölték. Guri az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezethez kötődő Algériai Kalifátus Katonáinak volt az irányítója, és az utóbbi években egy sor véres – a hadsereg és mások ellen elkövetett – merényletért tették felelőssé.
A francia Hervé Gourdel túravezetőt szeptember 21-én rabolták el az algériai fővárostól 110 kilométerre található Tizi-Uzuban. Az Algériai Kalifátus Katonái másnap az 55 éves turista megölésével fenyegetőzött és felszólította Franciaországot, hogy állítsa le a légicsapásokat az Iszlám Állam hadállásai ellen. A csoport a férfi lefejezését helyezte kilátásba, amennyiben kérésének 24 órán belül nem tesznek eleget.
Miután lejárt az ultimátum, a terrorcsoport videót tett közzé az elrabolt férfi lefejezéséről Véres üzenet a francia kormány számára címmel. Gourdel holttestét azóta sem találták meg.
MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑