Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2018. 01. 26.

Álhomoszexális menekültek lephetik el Magyarországot

2018. 01. 26.

Kitárhatja Magyarország kapuit az Európai Unió Bíróságának csütörtöki ítélete, amely megtiltotta pszichológus szakértők alkalmazását a menekültügyi eljárásokban – írja pénteki számában a Magyar Idők.

A lap szerint “komoly a veszélye annak, hogy a jövőben egyre több migráns jelenik meg a határainkon azt hangoztatva, hogy

“homoszexuális, ezért be kell őt engedni”.

A jövőben ezzel az indokkal bárki bebocsátást nyerhet Magyarországra,

“hiszen a vonatkozó nemzetközi egyezmények tiltják a menedékkérők visszaküldését oda, ahol életük, testi épségük bármi okból veszélybe kerülhet. Az afrikai államok pedig – akárcsak az iszlám világ országai – többnyire szigorúan, helyenként halállal büntetik az egyneműek testi kapcsolatát” – olvasható a lapban.

Hozzátették: a döntés a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által százmilliókkal támogatott Helsinki Bizottság sikere, és az unió valamennyi tagországára nézve kötelező erejű.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a bírósági ítéletet a Magyar Időknek úgy kommentálta: a döntésről mindent elmond, hogy az ügyben nem hallgatták meg a téma szakértőit, a bírák maguk határoztak. Márpedig az államtitkár szerint ha a menekültügyi eljárásban használt ellenőrző tesztek rosszak, akkor azt a pszichológus­szakmának kell kimondania, nem egy bíróságnak.

Hozzátette: “pontosan tudjuk, hogy a bevándorlók jelentős része hazudik az életkoráról, még a származásáról is, ugyanígy a szexuális irányultságukról is sokan képesek hazudni. A bevándorlásszervező Soros-hálózat pedig ehhez asszisztál, amikor fellép az olyan eljárások ellen, amelyek bármilyen módon szűrni, azonosítani próbálják a migránsokat”.

Az ítélet előzménye, hogy egy nigériai állampolgár menedékkérelmet nyújtott be Magyarországon arra hivatkozva, hogy hazájában homoszexualitása miatt üldözik.

Az ügyben pszichológus szakértőt rendeltek ki, aki azonban nem igazolta, hogy a férfi homoszexuális lenne, így a beadványt elutasították. A határozat felülvizsgálatát végző magyar bíróságnak kételyei merültek fel, hogy egyáltalán vizsgálható-e ilyen módon a kérelmező szexuális orientációja, ezért az Európai Bírósághoz fordult.

Orientalista.hu – Magyar Idők, Hirado.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑