Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2017. 04. 23.

Amerika a dzsihád fegyvertára (videó)

2017. 04. 23.

Az Al-Kaida terrorhálózat irányítása alatt álló “Hajat Tahrir Al-Sham” vahhabita szövetség keményen tartja magát Aleppo tartomány nyugati részén, ez nagy részben köszönhető a jelentős mennyiségű amerikai TOW irányított páncéltörő rakéta készletének.

Ezek a TOW páncéltörő rakéták különösen fontos szerepet játszottak az Al-Zahraa mellett húzódó frontvonalon, ahol számottevő magaslat és gazdasági terület nyújt lehetőséget a Szíriai Arab Hadsereg páncélozott haditechnikai eszközei elleni tüzelőállások kiépítéséhez.

Korábban a dzsihádista frakciók ilyen fegyverekkel képesek voltak megtartanai védelmi vonalaikat hasonló terepen, Aleppo tartományban; azonban a TOW rakéták elhasználását követően, a 2016 végén Kelet-Aleppoért vívott csatában bebizonyosodott védelmi rendszerük gyengesége.

Mostanára úgy tűnik, hogy a dzsihádista megszállók újra nagy mennyiségű amerikai TOW irányított páncéltörő rakétákhoz jutottak, amelyeket valószínűleg szaúdi és török szponzorok szereztek be számukra a gyártótól, persze a washingtoni llletékesek jóváhagyásával.

Nem tisztázott, hogy milyen mennyiségű, fejlett irányított rakétával rendelkeznek a vahhabita terrorszervezetek, azonban a fegyverek utóbbi két hétben tapasztalt használata miatt a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága azt feltételezi, hogy számottevő készlet van az Al-Kaida vezette erők és szövetségeseik birtokában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑