Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2017. 12. 16.

Amerika ENSZ-nagykövete ordenáré módon hazudott háborús hangulatkeltés céljából

2017. 12. 16.

„Provokatívnak”, „felelőtlennek” és „destruktívnak” nevezte Irán ENSZ nagykövetsége Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet azon tegnapi állítását, hogy a múlt hónapban Jemenből Szaúd-Arábiára kilőtt rakétát Irán szállította.

Az iráni nagykövet kijelentette, a Haley által bemutatott állítólagos bizonyíték éppen olyan hamisítvány, mint amikor az USA Irak lerohanása előtt azt állította, hogy ott tömegpusztító fegyverek vannak.

Hozzátette: e vádaskodások egyik célja, hogy leplezze Szaúd-Arábia Jemenben elkövetett háborús bűneit, amelynek során a polgári lakosságból eddig több mint tízezer embert öltek meg, három millió embert tettek hajléktalanná, szétverték Jemen infrastruktúráját és egészségügyi rendszerét, miközben az ENSZ megállapítása szerint olyan éhínséget okoztak, amit a világ nem tapasztalt évtizedek óta, jelenti az iráni PressTV angol nyelvű szolgálata.

Ugyanerről a témáról a Sputnik News orosz hírügynökség angol nyelvű portáljának az Egyesült Államok globális háborúi ellen fellépő CODEPINK nevű, nők által alapított amerikai békeszervezet egyik vezetője azt nyilatkozta, felháborító az amerikai ENSZ-nagykövet hamis pózolása a kilőtt rakéta mellett akkor, amikor az Egyesült Államok fegyvereket ad el Szaúd-Arábiának, amelyekkel naponta bombázza és gyilkolja le a jemeni polgári lakosságot.

A szóban forgó rakéta egyébként senkit nem talált el és arról azt állítani, hogy az a háború új fázisa, totálisan elterelő hadmozdulat a valódi bűnösökről.

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu , Press TV, Sputniknews

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑