Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 01. 18.

Amerika új szankciókkal sújtja Iránt

2016. 01. 18.

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma vasárnap bejelentette, hogy a perzsa állam ballisztikus rakétaprogramja miatt újabb szankciókat vett ki az országra.

Egy nappal azután, hogy az Irán nukleáris energiaprogramját célzó szankciókat megszüntették, Washington úja szankciókat hozott Teheránnal szemben, amit az iráni ballisztikus rakétaprogramjára próbálja ráfogni. – közölte a Press TV.

Adam J. Szubin, az amerikai pénzügyminisztérium terrorizmus és pénzügyi hírszerzési ügyekért felelős államtitkára szerint Az iráni ballisztikus rakétaprogram súlyos fenyegetést jelent a világ biztonságára ezért nemzetközi szankciókkal kell sújtani.

Az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda október 11.-én sikeres próbatesztet hajtott végre egy precíziós irányítású Emad típusú ballisztikus rakétával. Az Egyesült Államok bírálta Teheránt, az állítva, hogy a lövedék képes nukleáris robbanófej szállítására.

Hossein Dehqan dandártábornok, Irán védelmi minisztere cáfolta az amerikai vádakat, és kihangsúlyozta, hogy az Emad rakéta hagyományos fegyver.

Hossein Jaberi Ansari iráni külügyminisztériumi szóvivő ma bejelentette, hogy Teherán az amerikai szankciók ellenére, továbbra is folytatja ballisztikusrakéta-fejlesztési programját.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑