Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 12. 18.

Amerikai és izraeli katonai tanácsadókat fogtak el Aleppoban

2016. 12. 18.

Legalább 14 katonai tanácsadót fogtak el a Szíriai Különleges Erők Aleppo városában, a többségük szaúd-arábiai, de van köztük izraeli és amerikai is – értesült a South Front.

A tanácsadókra december 15-én találtak rá a Szíriai Arab Hadsereg katonái, mikor egy földalatti katonai bunkert fésültek át – köztük többekről kiderült, hogy a NATO-ban teljesítenek szolgálatot.

Fares Shebabi, a szír parlament tagja és az Aleppoi Kereskedelmi Kamara vezetője egy névsort is kiposztolt Facebook-oldalára, melyen az elfogottak származása is szerepel.  Ezt a listát lefordítva, változtatás nélkül közöljük:

Mutaz Kanoğlu – Törökország
David Scott Winer – USA
David Slomo Aram – Izrael

Muhamad Tamimi – Katar
Muhamad Ahmad Assabian – Szaúd-Arábia
Abd-el-Menham Fahd al-Harij – Szaúd-Arábia
Islam Salam Ezzahran al-Hajlan – Szaúd-Arábia
Ahmed Ben Naoufel al-Darij – Szaúd-Arábia
Muhamad Hassan al-Sabihi – Szaúd-Arábia
Hamad Fahad al-Dousri – Szaúd-Arábia
Amjad Qassem al-Tiraoui – Jordánia
Qassem Saad al-Shamry –  Szaúd-Arábia
Ayman Qassem al-Thahalbi – Szaúd-Arábia
Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Marokkó

Egy damaszkuszi szír újságíró,, Said Hilal Alcharifi szintén beszámolt Facebook oldalán az eseményekről, francia nyelven. Alcharifi információi szerint a Különleges Erők élve tudtak elfogni mindenkit, valamint  az előbb feltüntetetteken kívül még mások is fogságba estek, akik szintén katonai tanácsadóként dolgoztak az iszlamista milíciák oldalán: köztük francia, német, brit és több izraeli magas rangú katona is szerepel.

Ezek a fejlemények is arra mutatnak, hogy az úgynevezett „mérsékelt lázadók” mögött erőteljes nemzetközi támogatás áll, nem csak az iszlamista arab országok, de a NATO és az Obama-adminisztráció részéről is, akik az „emberi jogokra” és a „demokráciára” hivatkozva képeznek ki és segítenek olyan csoportokat, melyek két lábbal tiporják az emberi jogokat, civil célpontokat támadnak akár illegális vegyi fegyverekkel is (például mustárgázzal) és a demokrácia helyett az elképzelhetetlenül antidemokratikus és brutális Sharia alapú kormányzást vezették be.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑