Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 09. 23.

Amerikai és izraeli katonai vezetők látogattak el a jemeni Socotra szigetre

2020. 09. 23.

Az Egyesült Arab Emirátusok tulajdonában lévő hajó amerikai és izraeli katonákat szállított az Emirátusok megszállása alatt lévő jemeni Socotra szigetre.

Helyi források erősítették meg, hogy mindenféle jelentősebb média tudósítás nélkül amerikai  és izraeli katonai vezetők érkeztek a hajóval a jemeni szigetre.

Az amerikai és az izraeli haditengerészet tisztjei szaúdi kollégáik kísérték el, hogy megtekintsék a Socotra szigetén létre az Emirátusok hadserege által létrehozott katonai objektumokat.

Ezeket a létesítményeket szeretné az amerikai és az izraeli haditengerészet saját bázisokká átalakítani, mellyel egy előretolt állásuk lenne az India óceán felé, amiről egyszerre figyelhetik a Perzsa-öböl és az Arab-tenger térségét.

A helyi megfigyelők szerint az Emirátusok hajója, mely kikötött a szigeten, különböző technikai eszközöket is vitt magával, amik Al-Dhafra bázisról érkeztek.

Jemeni diplomáciai források arról is említést tettek, hogy Szaúd-Arábia 100 évre bérelné a Socotra szigetet, vagyis hivatalosan is megszállás alá kerülne.

Az információk szerint erről Mohamed Bin Salman szaúdi koronaherceg és a jemeni bábkormány feje Abdarabbuh Mansur Al-Hadi írt alá egyezményt.

A Hadi féle bábkormány azonban jelenleg Rijádban rejtőzködik és semmilyen befolyása sincs Jemenben.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑