Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 09. 26.

Amerikai hadifelszerelés került terroristákhoz Szíriában

Amerikai katonai közlés szerint az Egyesült Államokban kiképzett szíriai felkelők járműveket és lőszereket adtak az al-Kaida terrorszervezethez kötődő Nuszra Frontnak.

Washington évek óta képez ki török területeken szíriai felkelőket, hogy a damaszkuszi kormány ellen harcoljanak. Bár az Egyesült Államok ezt tagadják, állításuk szerint ők az Iszlám Állam ellen, képzik ki a szíreket.

A magukat demokratikus ellenzéknek nevező fegyveres csoport amint véget ért a kiképző program Szíriába mentek harcolni. Állításuk szerint nem tartoznak egyetlen szervezethez sem, de a harcosok és a fegyverek valahogyan mindig valamelyik terrorszervezetnél kötnek ki.

A legutóbbi kiképzett csapat, hat járművet és felszerelésük negyedét adták át az Al-Kaida szíriai ágának számító Nuszra Frontnak állításuk szerint azért tették, hogy biztonságos elvonulást kapjanak a nuszrásoktól.

Az amerikai katonai központi parancsnokság (Centcom) közleménye úgy fogalmaz, hogy aggasztó a jelentés, ha valós. A szíriai tréningek és ellátmányozás irányelveit is újra kell gondolni. – közölte az euronews.

A Centrom  a felszerelések átadásáról szoló hírt pénteken tette közzé. Pár nappal ezelőtt az amerikai hadműveletekért felelős szerv szóvivője még azt nyilatkozta, hogy a fegyveres ellátmányról, hogy tökéletes ellenőrzés alatt vannak.

Orietalista.hu – Sinoda

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑