Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 09. 26.

Amerikai hadifelszerelés került terroristákhoz Szíriában

2015. 09. 26.

Amerikai katonai közlés szerint az Egyesült Államokban kiképzett szíriai felkelők járműveket és lőszereket adtak az al-Kaida terrorszervezethez kötődő Nuszra Frontnak.

Washington évek óta képez ki török területeken szíriai felkelőket, hogy a damaszkuszi kormány ellen harcoljanak. Bár az Egyesült Államok ezt tagadják, állításuk szerint ők az Iszlám Állam ellen, képzik ki a szíreket.

A magukat demokratikus ellenzéknek nevező fegyveres csoport amint véget ért a kiképző program Szíriába mentek harcolni. Állításuk szerint nem tartoznak egyetlen szervezethez sem, de a harcosok és a fegyverek valahogyan mindig valamelyik terrorszervezetnél kötnek ki.

A legutóbbi kiképzett csapat, hat járművet és felszerelésük negyedét adták át az Al-Kaida szíriai ágának számító Nuszra Frontnak állításuk szerint azért tették, hogy biztonságos elvonulást kapjanak a nuszrásoktól.

Az amerikai katonai központi parancsnokság (Centcom) közleménye úgy fogalmaz, hogy aggasztó a jelentés, ha valós. A szíriai tréningek és ellátmányozás irányelveit is újra kell gondolni. – közölte az euronews.

A Centrom  a felszerelések átadásáról szoló hírt pénteken tette közzé. Pár nappal ezelőtt az amerikai hadműveletekért felelős szerv szóvivője még azt nyilatkozta, hogy a fegyveres ellátmányról, hogy tökéletes ellenőrzés alatt vannak.

Orietalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑