Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 03. 13.

Amerikai katonai konvojban látták az Iszlám Állam vezetőjét

2019. 03. 13.

Vajon az izraeli hírszerzés útlevelet állított ki a számára?

Ezt a kérdést vetette fel egy török újság a ,,Yani Shafaq,, mely egy képet tett közzé, amelyen az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetője Abu Bakr Al-Baghdadi látható egy amerikai katonai járműben. 

Korábban több híroldal is megerősítette, hogy korábban is az amerikai hírszerzés bújtatta Bagdadit és állítólag az amerikai hadsereg menekítette ki Deir Ezzor városából az előrenyomuló szíriai hadsereg elől. A városban lévő menekülttáborból számos terrorista vezető menekült el a civilekkel együtt. A magas rangú terrorista vezetőket a Pentagon külön úton mentette ki, míg a szervezet fegyvereseit külön táborokba szállásolták el, és ezek sok esetben titkos katonai táborok voltak, melyeket a CIA hozott létre.

A török sajtó szerint az izraeli, francia és brit titkosszolgálatok rendszeresen látogatták ezeket a táborokat. Számos ott tartózkodó terrorista számára pedig személyigazolványt és útlevelet is biztosítottak. A terroristák korábban ezekkel a dokumentumokkal tudták elhagyni Irakot, jelenleg pedig Szíriát.

A Yani Shafaq azt is megemlítette, hogy már korábban is az amerikai hírszerzés segítette Bagdadit, és erre jó bizonyíték a róla készült kép, melyen egy amerikai katonai járműben ül. A képet akkor készítették amikor a terrorista csoportok tagjai elkezdtek menekülni a szíriai hadsereg Baghúz városa ellen indított támadása után. Az amerikai hadsereg tehát az Iszlám Állam utolsó bástyájából menekíti ki a terror szervezet vezetőit, ahogyan azt korábban is tette Irak esetében, Tikrit városából.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al-Jadeed TV)

Megosztom:

, , , , , , , ,




Back to Top ↑