Cadmus fordítás Cadmus
Hírszerzés

2016. 09. 08.

Amerikai kémrepülőgépek közelítették meg a szíriai orosz légi bázist

2016. 09. 08.

Az Egyesült Államok Haditengerészetének P-8A Poszeidon felderítő repülőgépeit észlelték a Földközi-tenger felett, közel a szíriai orosz légi bázishoz.

Az USA Haditengerészet két felderítő repülőgépe kedden 50 kilométeren belül közelítette meg a Hmeimim légi támaszpontot.

Orosz média beszámolók szerint a P-8A Poszeidon repülőgépek közel repültek a szíriai tengerparthoz, ahol Oroszország haditengerészeti alkalmi harci köteléke hajt végre műveleteket. A Hmeimim katonai repülőtér, délkeletre Lattakia városától, Oroszországnak az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet és más vahhabita csoportok elleni hadműveleteinek stratégiai központja.

Jelentések szerint a P-8A Poszeidon repülőgépek, amelyeket tengeralattjárók elleni hadviselésre és elektronikai hírszerzésre terveztek és gyártottak, a Földközi-tengeri Szicília-szigetéről szálltak fel. A 168761 és 168852 oldalszámú repülőgépek azután Szíria tengerpartja felé repültek, szorosan megközelítve az orosz légi támaszpontot és a Tartusz kikötőjében lévő logisztikai létesítményt – délre Lattakiától.

A jelentések alapján augusztus 30-án és szeptember 2-án, egy P-8A Poszeidon “kémrepülőgépet” az orosz légi bázis környéke felé történő repülés közben észleltek azt követően, hogy felszállt a Sigonella haditengerészeti repülőtérről Szardínia-szigetéről.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Monitor)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑