Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2022. 08. 27.

Amerikai konvojt ért támadás Szíriában

2022. 08. 27.

Egy amerikai katona megsebesült amikor helyi milíciák támadtak az egyik konvojukra Szíriában. Az utóbbi napokban több ilyen támadás is történt az illegálisan Szíriában tartózkodó amerikai csapatok ellen.

Az eset egy nappal azután történt, hogy az amerikai légierő csapást mért az Iráni Forradalmi Gárda feltételezett szíriai állásai ellen.

Irán azonban megerősítette, hogy semmi közük sincs azokhoz a létesítményekhez, melyeket az amerikai légierő kedden lebombázott Joe Biden elnök parancsára.

Az amerikai csapatok még az Obama kormányzat alatt érkeztek Szíriába az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harc ürügyén, azonban a valódi céljuk a kelet-szíriai olajmezők megszállása volt. Ezt az általuk létrehozott és támogatott kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) nevű milícia segítségével meg is valósították. Jelenleg körülbelül 900 amerikai katona tartózkodik különböző illegális bázisokon Szíriában.

Az iráni katonákat a szíriai kormány hívta az országba, az amerikaiak pedig illegálisan megszálló erőként tartózkodnak Szíriában.

Az Iszlám Állam és más iszlamista csoportok támadásai rendszerint az amerikai hadsereg által létrehozott katonai bázisok irányából érkeznek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:
Back to Top ↑