Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 05. 11.

Amerikai szenátor látogatott Palmyrába és Homszba (képek)

2017. 05. 11.

A szíriai konfliktus kitörése óta először járt nyugati politikus Palmyárban. Richard Black szenátor szíriai látogatása során a támogatásáról biztosítsa a Szíriai Arab Hadsereg katonáit  a terrorizmus elleni harcukhoz.

“Mindenki aki fegyvert ragad a szíriai állam ellen, az terrorista. A szír nép a békét és az életet szereti”

– ezzel a mondtattal köszöntötte Richard Black szenátor a Palmyrában állomásozó szír katonákat.

Plamyrában Black szentátor megtekintette az Iszlám Állam  terrorszervezet által elkövetett pusztítást. Végigjárva a  visszafoglalt történlemi várost, és a lerombolt múzeumot az amerikai szenátor sajnálatát fejezte ki, hogy az emberiség számára óriási kincsként tartott Palmyrában ekkora pusztítást végeztek az iszlamisták.

Black szenátor ellátogatott Homsz városába ahonnan hat évvel ezelőtt tört ki az iszlamisták lázadása. Az amerikai politikust Talal Al-Barazi Homsz tartomány vezetője fogadta. A találkozáson a két politikus egyhangúan kinyilvánította, hogy a nyugat-európai országok és az amerikai kormány által gerjesztett szíriai konfliktus célja az ország elpuszítása volt, de a Szíriai Arab Hadsereg és a szír nép kitartó erejének köszönhetően ez meghíúsult.

Nagyon örülök, hogy Szíriába és azon belül Homszba látogathattam. A szírek egy rendkívüli békeszerető nemzet. Az amerikai politika katasztrófális állapotot teremtett Szíriában, de az amerikai nép szolidaritást vállal a szírekkel. Annak az országnak ami a terroriszmust támogatta, kötelessége lesz segíteni a lerombolt ország újjáépítésében

 – mondta Richard Black szenátor.

Az amerikai szenátor Homszban meglátogatta az óvárost, végigjárva a történlemi bazárt. A Szűz Mária övének templomába egy rövid imádság után gyertyát gyújtott a szír mártítokért, majd a város kultúrális központjában megrendezett Szíria Feltámad nevű konferencián is részvételével tisztelte meg a homszi diákokat.

.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑