Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2023. 03. 02.

Amerikai zsoldos: Az ukránok kínozzák és pajzsként használják a civileket

2023. 03. 02.

John Mcintyre amerikai zsoldos, aki az ukrán „nemzetközi légió” oldalán harcolt Ukrajnában, az RT hírtelevíziónak adott interjújában azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők a helyi lakosokat emberi pajzsként és álhírek előállítására használják, a külföldi zsoldosok pedig részt vettek az orosz hadfoglyok kivégzésében.

Mcintyre elmondta, hogy Lvovban a hadsereg őt és más harcosokat egy iskola pincéjében helyezte el, felettük cigányok laktak. Ezt azért tették, hogy az iskola elleni támadás esetén úgy tűnjön, hogy menekülteket befogadó óvóhelyeket bombáztak. Hasonló módszereket alkalmaztak Donyeckben és Harkovban is.

Az amerikai, aki átállt az oroszok oldalára azt állítja, hogy tud olyan esetekről, amikor orosz hadifoglyokat bántalmaztak, akiknek levágták a nemi szervét, felvágták a gyomrát vagy levágták a fejét. Három portugál, francia és argentin zsoldos azzal dicsekedett, hogy személyesen öltek meg három orosz katonát egy tarkólövéssel.

Az ilyen atrocitásokat általában az Oroszországban szélsőségesség miatt betiltott Azov-ezred tagjai követték el, mondta Mcintyre.

John Mcintyre átállt az orosz hadsereg oldalára, és átadta nekik az általa összegyűjtött iratokat, aktákat, hírszerzési információkat és térképeket. Ezt megelőzően egy évig a „nemzetközi légióban” szolgált Ukrajnában.

Oroszország 2022. február 24-én különleges műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök szerint célja, hogy megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑