Cadmus fordítás Cadmus
Jordánia

2019. 11. 01.

Ammanban tüntetők követelik az Izraelben fogva tartott jordániai állampolgárok szabadon bocsátását

2019. 11. 01.

Ammanban tüntetők gyűltek össze akik az Izraelben fogvatartott két jordániai állampolgár szabadon bocsátását követelik. Pontosabban fogolycserét követelnek, ugyanis a jordániai hatóságok a napokban elfogtak egy illegális zsidó telepes, aki tiltott módon lépte át az államhatárt.

A jordániai Foglyok és Eltűnt Személyek Nemzeti Bizottsága nevű civil szervezet azt kérte a kormánytól, hogy az elfogott izraeli állampolgárt addig ne engedjék szabadon ameddig azt nem cserélik ki a két jordániai állampolgárra.

A jordániai parlamentben képviselők egy csoportja is azt követelte a kormánytól, hogy az illegális izraeli határátlépőt használják fel fogolycserére.

Khalil Attiyeh képviselő a parlamentben megjegyezte, hogy az izraeli telepes illegálisan lépte át a határt, tehát törvényt sértett és a kormánynak ezzel foglalkoznia kell. Mindez azután történt, miután a jordániai külügyminisztérium bejelentette, hogy elfogtak egy izraeli állampolgárságú határsértőt.

A jordániai hatóságok bejelentették, hogy az elfogott személyt kihallgatják mielőtt megteszik vele szembe a jogi lépéseket.

Kedden délelőtt Jordánia bejelentette, hogy visszahívja nagykövetét Tel Avivból, ugyanis így tiltakozik az ellen, hogy az izraeli hatóságok alaptalanul letartóztattak két jordániai állampolgárt. Ezzel együtt kijelentették, hogy Heba Al-Labadi és Abdul Rahman Miri fogva tartása jogtalan és nem humánus körülmények között történik. Ayman Safadi jordániai külügyminiszter egy Twitter üzenetben jelentette ki, hogy tanácskozás céljából visszahívta Jordánia nagykövetét Tel Avivból.

,,Izraelt teljes mértékben felelősnek tartjuk az állampolgáraink életéért és folytatni fogunk minden jogi, diplomáciai és politikai erőfeszítést, hogy garantálni tudjuk az épségben történő hazatérésüket.,,

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑