Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2020. 05. 08.

Amnesty International: Izrael rosszabb, mint a Hezbollah

2020. 05. 08.

Syksy Räsänen prominens finn fizikus, aki mellesleg az Amnesty International vezetőségi tagja, a Twitteren  egyenlőséget a cionista állam és a Hezbollah  között miután Németország betiltotta a libanoni szervezet működését – írja a The Jerusalem Post.

„A Hezbollahot azért tiltották be, mert Izrael államának erőszakos eltörlésére uszít, és megkérdőjelezi Izrael államának jogát a létezéshez.  Helyettesítsük csak be Izrael helyére Palesztinát, és ez igaz a legtöbb izraeli pártra is”

– állt twitter-posztjában, majd továbbment:

„A nyilvánvaló különbség az, hogy a legtöbb izraeli párt Palesztina megsemmisítését hajtja végre, nemcsak felszólít rá.

Ennek ellenére a Likud, a Jés Átid, a Sasz, a Munkapárt stb. Németország és az EU megbecsült partnerei, nem pedig terroristaként vannak számon tartva”.

Mint ahogy ez várható volt Räsänent, számos válaszban nevezték antiszemitának, Hillel Neuer az ENSZ-figyelő UN Watch szervezet igazgatója szerint az Amnesty  terroristákat, nőgyűlölőket, antiszemitákat és homofóbokat támogat.

A finn fizikus szerint a kommentek, amelyek nagy része vulgáris stílusú,

„jól példázzák az izraeli apartheid rendszer támogatóinak célzott inzultáló kampányait”.

„Ez természetesen nem csak az apartheid-párti tömegre jellemző, számtalan fajta politikai csoport művel hasonlót a Twitteren. De ha az izraeli apartheidről van szó a spektrum kiterjed események megtagadására, emberek munkahelyeikről való kirúgatására sőt, még fizikai támadásokra is. Ez azonban semmi ahhoz képest, amikkel a palesztin emberi jogok védelmezőinek kell szembenézniük: bebörtönzés, kínzás, gyilkosságok szisztematikus kampányával évtizedek óta” – folytatta tovább az Amnesty-vezető.

The Jerusalem Post nyomán

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑