Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 07. 24.

Analízis – Atombomba kártya

2015. 07. 24.

Remélem az senki nem hiszi el, hogy a “kirakatba” kitett történet, hogy az “iráni atomprogram így, iráni atomprogram úgy”, az valóban az iráni atomprogramról szól, hogy valóban a legnagyobb probléma a régióban az, hogy Iránnak lehet-e atomfegyvere vagy nem.

Évek óta tartanak a tárgyalások, évek óta találkoznak a nagyhatalmak Irán csúcsvezetőivel, és egyezkednek. Egyezkednek, beszélgetnek, vitáznak, tárgyalnak.

És mindez az atomról?

Ugyan már!

Évek óta tartanak a tárgyalások, évek óta találkoznak a nagyhatalmak Irán csúcsvezetőivel, és egyezkednek az atomfegyver szlogenje alatt, vagyis az atomfegyver iráni előállításának okán az Iránt sújtó embargókról. Nem azért sújtotta Iránt a nyugat embargókkal, mert esetleg a jövőben Irán majd atomfegyvert tud előállítani, hanem azért, mert a rohamosan fejlődő Iráni nagyhatalom önmagában, önmaga gazdasági, harcászati, pénzügyi erősségében jelentett veszélyt a cionista, izraeli rezsim diktatúrájára, mint Irán “ős” ellenségére. Irán a térségnek olyan nagyhatalmává vált, ami egy adott ponton már visszafordíthatatlan lett volna a cionisták perspektívájából.

Ezen a ponton érte el az “atom” szlogen az érvényességét.

( persze Netanyahu szerint már késő is, mert ezt a pontot már meghaladták az események, és Irán nagyhatalmi erősödése már meggátolhatatlan.)

Az atombomba és az iráni atomprogram ugyan olyan botcsinálta ürügy, mint az Oroszország elleni szankciók az antlantisták és cionisták kijevi felforgatása után. Az Irán elleni szankciók ugyan olyan botcsinálta ürügy, mint az Oroszország elleni szankciók, miután a nyugat annektálta Ukrajnát, erre válaszul Oroszország annektálta a Krímet, hogy továbbra is ki tudjon jutni a Földközi-tengerre, és ezért Oroszországot gonosznak titulálta a “nyugat”, és ezért szankciókra van szükség ellen, nehogy az “Orosz hegemónia tovább terjedjen!”.

Iránnak rossz, hogy szankciók vannak ellene, és ezért ő tárgyal. Hajlandó tárgyalni bármiről, bármeddig, amíg az érdekei nem sérülnek. Ha az atomra fogják a szankciókat, akkor természetesen az atomról tárgyal, ha már a nyugat ezt találta ki ellene. Ha mást talált volna ki a nyugat, akkor most másról tárgyaltak volna.

Iránból nemrég hazatért barátommal beszélgettem tegnap és megmosolyogtunk a jenkik és a cionisták logikáját:

“Történelmi megállapodás született Iránnal az atomenergia felhasználásnak kérdésében, de a katonai beavatkozás továbbra is az asztalon van.”

A “katona beavatkozás lehetősége továbbra IS az asztalon van.”

Ezt az arroganciát!

Persze a válasz azonnal érkezett Irán részéről is: ” Örülünk, hogy bizonyos kérdésékben megállapodás és egyezségek születtek, bizonyos szankciók feloldásával enyhült a nyomás Iránra, de azt továbbra is fenntartjuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormánya a cionista lobbival és Izrael illegitim államával együtt maga a Sátán.”

Nos, akkor mi változott a nagy történelmi megállapodás után?

Az, hogy bizonyos gazdasági érdekcsoportok, ha az ajtón nem tudtak bemenni, akkor bemásztak az ablakon az atom kérdés árnyékában? Hogy bizonyos nyugati olajcégek bemásztak Irán ablakán. Esetleg Netanyahu engesztelésképpen megkapja cserébe a Golánt, hogy Iránt a nyugat ilyen nagy kegyben részesítette, hogy lazított az embargón és a szankciókon?

Ki tudja…

Egy biztos! Alapvetően semmi sem változott, azon kívül, hogy három éven keresztül volt ideje az antlantistáknak és a cionistáknak diplomáciai úton feltérképezni Irán hatalmi berendezkedését és “behuzagolását”, hogy adott pillanatban esetleg még egy Sahot hatalomra juttasson egy CIA puccsal, ahogy annak idején tette, amit az Iráni nép nem fog mostanában elfelejteni. Az iráni nép nem fogja Amerikának elfelejteni az amerikai kormány báb Sah rémuralmát.

Így Irán öt részre való feldarabolásának cionista terve továbbra is “still on the table”, az asztalon van, egy katonai beavatkozás, ” military option” által.

Egy megoldás van csak, hogy a cionista álom megvalósuljon és a cionisták rémálma elmúljon.

Katonai beavatkozás Iránban.

Erről szól minden.

Higgyék el nekem!

Minden más, csak kirakat történet!

Megjegyzés: A táblázatban két ország látható. Irán és USA. Alattuk pedig azoknak az országoknak a sora, amit az adott ország megtámadott, bombázott, kormányokat buktatott meg vagy fegyveres konfliktus, vagy puccsot hajtott végre.

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

,
Back to Top ↑