Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 06. 25.

Analízis az izraeli – kurd viszonyról,  ami fősodrású médiából kimarad

2015. 06. 25.

A közel-keleti történések jelen állapotának felmérése nagyon “egyszerű”: A fő cél és stratégia továbbra sem különbözik a négy évvel ezelőttitől.

A konfliktust kirobbantó “oldal” meg akarja akadályozni, hogy az erősödő anti-cionista tengely ( Libanon-Szíria-“Irak”-Irán ) ne tudjon egységet alkotni, és minél közelebb kerülhessenek Iránhoz, Irán megsemmisítéséhez.

Ebben északon az új oszmán birodalom őrült török vezére Erdogan volt a fő eszköz. Hangsúlyozom: eszköz!

Mivel Erdogánnak négy év alatt sem sikerült a cionisták és a jenkik, meg az atlantisták kérését teljesíteni, hogy semmisítse meg Assad elnök Szíriáját, elvesztette bizalmát gazdái szemében, valamint Erdogan megalomániája a négy év alatt az egekbe szökött, és hatalmi törekvései már veszélyeztetni kezdte a cionisták és a jenkik erőegyensúlyát is. Ezért vetették be az örmény holokauszt ütőkártyáját ( eddig ezzel senki sem foglalkozott ), hogy “- Erdogan, Erdogan ne ugrálj annyira, mert majd jól megregulázunk az örmény népirtás történelmi tényével!”

Erdogan el is veszítette többségi létszámát a török “parlamentben”.

Persze közben ömlik a katari és a szaúd-arábiai pénzügyi finanszírozás a fegyverekre és persze az őrült terrorista emberanyag zsoldjára is Törökországon keresztül Szíriába, ez “titkosan” ( ami már nagyon nyilvánvaló, nem is lehet már nagyon titkolni), az amerikai támogatás pedig teljesen nyíltan, az úgynevezett szíriai mérsékelt ellenzék támogatásán keresztül, amiről már minden épeszű ember tudja, hogy semmi más, mint a terroristák felfegyverzése és kifizetése.

Az ISIS propagandavideóin kivégzett bizonyos országokból származó áldozatok miatt összefogott nagy ISIS ellenes koalíció hangja lecsengett. A vadászgépeik egyetlen egy rakéta kilövése nélkül térnek vissza a bázisaikra, miközben az ISIS terroristái autókonvojokban foglalják el a “nevezetesebbnél nevezetesebb helyeket”. Persze azért néha leeseik egy-egy véletlen amerikai fegyverszállítmány rossz helyre az ISIS sorai mögé véletlenül.

A Hezbollah hősi harcot vív Libanon keleti és Szíria nyugati határán a terrorista hullámok és menekültáradat ellen, miközben Izrael fáradhatatlanul gyógyítja kórházaikban a sebesül terroristákat, meg terrorista vezéreket.

Amúgy a Hezbollah Szírián belül is hősi harcot vív a Szíriai Arab Hadsereggel együtt a nyolcvan országból összeverbuvált zsoldosok és az ISIS fenevadjai ellen.

Észak Irakban az Iráni Forradalmi Gárda ezredese Quassam Sulejmani próbálja tartani a frontot és sikereket elérni a szétzilált iraki hadsereg és a helyi, lokális miliciák segítségével az ISIS ellen.

Több-kevesebb sikerrel.

… és itt jön valami, amiről keveset hallhatunk és ezt a sakklépést nem is szívesen “reklámozza” a fősodrású média:

Szíriai és Irak északi részén a kurdok, a kurd miliciák, a kurd “hadsereg”, a peshmergák nagyon szépen, profin tartják a frontot, folyamatos sikereket érnek el az ISIS ellen. Nem is lehetne másképpen, hiszen Izrael az orrunk előtt veszi meg évtizedekre előre a sakktáblának ezt a kockáját. A cionista állam jövőbeli reménysége a kilóra megvett kurd vezetés és népi mozgalom. Tökéletes geostratégiai pont mindenhez.

Iránhoz, Szíriához, a törökökhöz, az oroszokhoz.

“Tökéletes” sakklépés a cionistáktól. Az önálló kurd állam támogatása a konfliktusban felbecsülhetetlen stratégiai érdekhúzás a cionisták számára.

Az elkövetkező években és évtizedekben aduász kártya lesz a kurd lap kiteregetése, kijátszása. Nem mintha a zsidó államnak annyira szívügye lenne a kurd szabadságmozgalom, vagy a kurd nép, egyszerűen a szokásos cionista húzás: “előbbre tíz lépéssel, előbbre tíz évvel, a cionista álomért.”

A megszelídített kurdokkal majd sakkban lehet tartani a törököket, az irániakat, az észak iraki olajmezőket, a török olajmezőket, az oroszokat geostratégiailag, a szíreket meg északról fegyveresen.

Nem hiába irányítja a Peshmargákat a helyszínen Henry-Bernard Levy, nem hiába irányítja a cionista “zseni”, az arab és kijevi tavasz levezénylője.

Ugye így könnyű sikereket elérni az ISIS ellen. Ezt azért már lehetne ISIS ellenes koalíciónak nevezni. … csak hát ugye az érdekek. A kurdok eseTében ez pozitív érdek.

Már rég le lehetett volna számolni az ISIS-lel ha így akarná a “nagy koalíció”. Csak éppen nem így akarja. Vagyis Szíriában, Libanonban, Irakban nem. Ezeken a területeken az ISIS tökéletes. Tökéletes, hogy van, hogy jól kivéreztesse a cionisták ellenségeit.

Erről most ennyit.

Aztán majd fél, egy év múlva emlékezzen mindenki erre a rövid szösszenetre a kurd témakörben. Talán majd elhiszik akkor, nem úgy, mint a pár hónappal ezelőtt általam “meghirdetett” menekültáradat és új népvándorlás témakörét.

Aztán tessék.

Tessék, tessék gondolkozni!

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑