Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 08. 07.

Angela Merkelre vadászik az Iszlám Állam

2015. 08. 07.

Az iszlamista szervezet első német nyelvű videójában a esküt tettek, hogy német és ausztriai területeken fognak merényleteket elkövetni. A vahabita terroristák bosszút esküdtek a német főkancellárnak, amiért „részt vett a muszlimok vérének kiontásában Afganisztánban. „ – közölte a Russia Today

Az öt perces videofelvételen két ISIS tag német nyelven, szólítja fel az európai muszlimokat, hogy csatlakozzanak a szélsőséges iszlamista szervezethez, illetve a dzsihád nevében öljék meg vagy üldözzék el otthonaikból  az összes hitetlent Németországban és Ausztriában.

Az egyik fegyveres megfenyegette személyesen Angela Merkelt a német főkancellárt, hogy bosszút állnak rajta.

A felvételen szereplő két terroristák a hatóságok beazonosították. Az egyik Abu Omar Al-Almani Németországból, a másik Mohamed Mahmud alias Abu Osama Al-Gharib, aki Bécsből származik.

Mohamed Mahmud korábban terrorizmus finanszírozásának vádjával négy évig osztrák börtönben volt. Mahmud az Al-Kaidának gyűjtött „adományokat” az ausztriai muszlim közösségektől.

2012-ben elhagyta az osztrák fővárost és Törökországba menekült attól tartva, hogy újból börtönbe kerül. 2014-ben pár hónapra a török hatóságok is őrizetbe vették majd szabadulása után csatlakozott az Iszlám Állam nevű vahabita iszlamista szervezethez.

A német külügyminisztérium információi szerint 2015 márciusáig 720 német állampolgár csatlakozott a Iszlám Államhoz.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑