Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2016. 03. 07.

Apácákat végeztek ki Jemenben

2016. 03. 07.

Hat apácát végeztek ki Jemenben múlthét pénteken, akik a Teréz anya által alapított Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend tagjai voltak.  – közölte a Jeruzsálemi Katolikus Püspökség oldala.

Három napja a jemeni Áden városban négy fegyveres tört be egy Teréz anya által alapított öregek otthonában. A terroristák legalább 16 embert végzett ki. – adta hírül az lpj.org.

A támadók összegyűjtötték az idősotthon dolgozóit. Az apácák mellett az őröket, a sofőrt a kertészt is elfogták és mindegyiküket kivégezték. Az otthon lakói sértetlenül megúszták a támadást. Az otthon vezetőjének sikerült megszöknie.  Az indiai Tom Auzhanalil szalézi szerzetest az ismeretlen fegyveresek elrabolták.

الأم-تيريزا-1

Tavaly júliusban fegyveresek támadtak a Szent Család Templomra. A terroristák kifosztották majd felgyújtották a keresztény templomot.

Jemenben egy évvel ezelőtt tüntetések kezdődtek, aminek következményeként a Rijadhoz hű Mansour Al-Hadi hatalmát megdöntötték. Az ex-elnök Szaúd-Arábiába menekült. Majd tavaly márciusban szaúdi vezetésű koalíció segítségével visszatért az országba és véres háborúba kezdett a jemeni hadsereg és Húszi Mozgalom ellen. A szaúdi beavatkozásnak köszönhetően azóta káosz van az országban és humanitáriuskatasztrófa fenyegeti a lakosságot.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑