Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 10. 08.

Arab és izraeli titkosszolgálatok próbálták meggyilkolni Kassem Suleymani tábornokot

2019. 10. 08.

Az Iráni Forradalmi Gárda hírszerzése jelentette be, hogy meghiúsítottak egy merényletet, melyet arab és izraeli titkosszolgálatok közösen akartak végrehajtani a legendás iráni tábornok Kassem Suleymani ellen Iránban.

Hossein Taeb, az Iráni Forradalmi Gárda hírszerzésének vezetője bejelentette, hogy izraeli és arab hírszerző szolgálatok által felbérelt terroristák készültek meggyilkolni Suleimani tábornokot a ,,Fatimiyya,, szertartás idején, amikor a síita muszlimok Mohamed Próféta lánya Fatima Al-Zahra mártírhalálára emlékeznek.

Taeb elmondása szerint a terroristák alagutat akartak ásni az egyik Hussein Imámnak emléket állító mecset alatt Kassem Suleymani tábornok apja házához és ott körülbelül 500 kg robbanóanyagot elhelyezni. Azonban elfogták azt a három terroristát akik meg voltak bízva ezzel a művelettel. A feladat elvégzésére korábban külön kiképzést kaptak.

A legendás és tiszteletre méltó Kassem Suleymani tábornokot mélységesen gyűlöli a közel-keleti terrorizmust támogató Egyesült Államok, Izrael és néhány Öböl menti arab állam, ugyanis Kassem Suleymani tábornok Al-Kudsz zászlóalja jelentős szerepet vállalt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet legyőzésében Szíriában és Irakban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News )

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑