Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 08. 13.

Assad: az amerikai szankciók célja megfojtani a szíriai népet

2020. 08. 13.

Az elsöprő erejű új amerikai szankciók új szintre emelték a szíriai kormány elleni gazdasági háborút – jelentette ki Bashar Al-Assad szíriai elnök szerdán parlamenti beszédében.

Hozzátette, hogy a büntetőintézkedések Washington régóta tartó erőfeszítései közé tartoznak, amelyek célja a szíriai nép életszínvonalának csökkentése, “megfojtása”.

Aszad a Caesar törvényként ismert büntetőintézkedéseket tette felelőssé azért is, hogy a szíriai font értéke mélypontra zuhant, és a gazdasági helyzetük miatt aggódva sokan pánikszerűen dollárt kezdtek vásárolni.

Bashar Al-Assad szerint az Egyesült Államoknak szüksége van arra, hogy szélsőségesek, köztük az Iszlám Állam terroristái tevékenykedjenek a Közel-Keleten.

Mint mondta,

Washington a szankciós törvénnyel éppen a terroristáknak nyújt támogatást.

A szíriai elnök beszélt arról is, hogy a júliusi parlamenti választások előrelépést jelentettek az ország demokratikus fejlődésének útján.

“Meg kell nyitnunk az őszinte párbeszéd lehetőségét a voksolást követően” – hangoztatta.

Az 54 éves elnök egészségügyi okok miatt kénytelen volt röviden megszakítani az újonnan megválasztott törvényhozásban tartott beszédét.

Az államfői hivatal tájékoztatása szerint Assad párperces szünetet tartott, mert kissé lecsökkent a vérnyomása, majd rendben folytatta felszólalását a parlamentben.

Az Egyesült Államokban 2019 decemberében hatályba léptette a Caesar törvény ami legfőképp a szíriai népet sújtja.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑