Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Vélemény

2018. 04. 24.

Assad ellen harcol? Ezzel támogatja a keresztények gyilkolását.

2018. 04. 24.

Aki Assad ellen harcol, az ki akarja irtani a kereszténységet a Közel-Keletről, azoknak a kezét pedig, akik Szaúd-Arábiát vagy Katart támogatják, kopt hívő áldozatok vére borítja.

 Az Izraelben élő zsidók támogatják a koptok és a többi keresztény gyilkolását a Közel-Keleten – és ez nem csak az Egyiptomban múlt vasárnap történt gyilkosság kapcsán jelenthető ki. Bárki, aki a szíriai elnököt, Bashar Asszadot támadja, a keresztények gyilkolását ösztönzi a Közel-Keleten és az egész világon egyaránt.

 Mindenki számára világosnak kellene lennie, hogy az Iszlám Állam terrorista szervezet által a Yazidis és bármely másik, nem szunnita muszlim kisebbség ellen elkövetett atrocitások, éppen csak sejtetik, milyen idők következnek ránk, ha Asszad megbukik -, ami reményeim szerint, soha nem fog megtörténni.

 Hagy tisztázzam: nincs különbség az Iszlám Állam és más terrorista szervezetek között: a wahhabiták Szaúd-Arábiában; a Muszlim Testvériség Egyiptomban; a Hamasz a Gázai övezetben; és az Iszlám Mozgalom Izraelben. Mindannyijuk célja az eretnek kiirtása. Ne áltassuk magunkat: ha békéltető jellegű kijelentéseket is tesznek, az csak merő taktika részükről. Abban a pillanatban, amikor ők elég erősek már, te pedig túl gyenge vagy, rád kerül a sor.

 Támogatóik szép számmal vannak az arabok között is. Izraelben Azmi Bishara, keresztény arab politikai filozófus és az általa alapított BALAD nevű párt hívei – Haneen Zoabi, Basel Ghattas és Jamal Zahalka – is támogatják az Asszad ellen harcoló terroristákat. Az ördögi hatalom, az Egyesült Államok, amely a wahabbita-salafista Iszlám Állam terroristáit támogatja, most hivatalosan is véget vetett a háborúnak az Iszlám Állam ellen.

 Szaúd-Arábia támogatottsága és az Asszad elleni háború csak egyféleképpen értelmezhető, így engednek utat a terrornak. Az összes olyan kisebbség, akiket lemészároltak, korábban békében és biztonságban élt az Asszad – rezsim alatt. Asszad Szíriájában nem volt vallási kényszer, a kisebbségeknek nem kellett ún. jiziya adót fizetniük, azért mert ők nem szunnita muszlimok. Az etnikai és vallási kisebbségek a vallásgyakorlás szabadságát élvezhették, az egyházak és a nem muszlim imaházak pedig virágkorukat élték.

 Most azonban más időket élünk. Azért gyilkoltak kopt hívőket virágvasárnap, mert ők keresztények voltak, annak ellenére, hogy soha nem fenyegetették az egyiptomi muszlim hegemóniát. A társadalom szerves részét képezték és lojális állampolgárok voltak. Ez azonban semmit sem nyomott a latba, mert ők keresztények voltak.

A terroristák szerint – beleértve az Iszlám Mozgalmat és az Iszlám Állam Terrorista szervezetet- az eretnekeknek nincs joguk az életre. Minden ezt cáfoló állításuk hiteltelen.

 Magánbeszélgetéseikből egyértelműen kiderül, hogy valójában elragadtatással szemlélik az Iszlám Állam terrorista akcióit, a templomok bombázását és a terroristatámadásokat Európában. Ezek a terroristák senkinek sem kegyelmeznek a saját közösségükön kívül, ideértve a nem wahhabita muszlimokat – a köztük élő etnikai kisebbségeket és természetesen a vallást nem vakon követő muszlimokat, mint amilyen én magam is vagyok.

 Ne figyeljenek a hivatalos nyilatkozatokra. Hallgassák meg inkább olyan hétköznapi emberek egymás közötti beszélgetéseit, akik valamelyik terrorista csoporthoz tartoznak. Lásd a terrorista mozgalmak alapelvei: zéró tolerancia azokkal szemben, akik nem tartoznak hozzájuk.

 Izrael, az ördögi birodalom, az Egyesült Államok szatellitjeként támogatja ezt a terrorizmust. Bárki, aki Szaúd-Arábiát támogatja, jóváhagyja a kopt keresztények gyilkolását. Bárkinek, aki Katar mellett áll, kezét kopt hívő áldozatok vére borítja. Bárkinek, aki Asszad ellen harcol, célja a keresztények kiirtása a Közel-Keletről.

 Az utóbbi években a fiatal keresztények száma láthatóan növekszik Izraelben, olyan férfiakról és nőkről van szó, akik az izraeli védelmi erőknél szolgálnak, vagy nemzeti védelmi feladatokat látnak el; ezek a fiatalok, arabságukon túl kimondottan hangsúlyozzák kereszténységüket.

 Ironikus, mindazonáltal lehangoló, hogy kezd nyilvánvalóvá válni, hogy az egyetlen biztonságos hely jelenleg a Közel-Keleten a keresztények és általában véve az arabok számára, Izrael.

 Az 1980-as évek elején a Héber Egyetem hallgatója voltam, közvetlenül az után, hogy Iránban kitört az Iszlám forradalom, amely jelentős mértékben inspirálta az Iszlám Mozgalom alapítását Izraelben.  Homeini Ajatollah képei kerültek fő helyre a mozgalom támogatónak otthonában. Azonban, azóta ők láthatóan nézőpontot váltottak, és most, a Szaúdi wahhabizmus hatására figyelmük fókuszába került a tény, hogy a legtöbb iráni síita muszlim, tehát az irániak ellenségek.

 Ezt igazolja Benjamin Netanjahu miniszterelnök kijelentése is: „az izraeli Iszlám Mozgalom vezetője, Sheikh Raed Salah Irán ellensége”.

 Egy diák, akivel az egyetemi évek alatt egy kollégiumban laktam és kezdetben nagyon közel álltam hozzá, idővel, sokkal vallásosabbá vált, az Iszlám Mozgalom lelkes hívője lett, és egy nap elmagyarázta nekem, hogy meg akarja változtatni a lakókörnyezetünket, máskülönben nem lakhatunk tovább egy szobában.

Én erre azt válaszoltam neki, hogy mivel én semmit sem változtam ez idő alatt, és ő pontosan tudja, hogyan akarok élni, kérem, fejtse ki, pontosan milyen változtatásokra gondol.

Kérésemre ezt a választ kaptam tőle:

„Nem lehet alkohol a szobában. Lány diákok egyáltalán nem tehetik be a lábukat”. És végül, „keresztények sem léphetnek be a szobába”.

Megpróbáltam felhívni a figyelmét, hogy ezzel a kijelentésével túl messzire megy.

Ahogyan a Korán rendelkezik: “Ez az elválasztás köztem és közted” (18. Szúra. 78. fejezet).

Orientalista.hu – Vivkamar (Haaretz)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑