Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 07. 27.

Assad: Figyelmezetettük a nyugatot a terrorizmustól, de nem hallgattak ránk

2015. 07. 27.

Részlet Bashar Al-Assad a Szíriai Arab Köztársaság elnökének beszédéből.

Sokáig állították azt ( a nyugat ), hogy forradalmárokat, a szabadságért és demokráciáért harcolókat támogatják Szíriában, amíg rá nem jött a saját népük ( a nyugati országok lakossága ), hogy terroristákat támogat a kormányuk, és meg is fizetik ennek az árát, hogy az országaik vezetése terroristákat támogat Szíriában. Az elmúlt esztendőkben elméletileg ennek a régiónak kellett volna a terrorizmust exportálnia a világnak és a nyugatnak, de ma már nyugaton is van egy komoly inkubátora a terrorizmusnak. A régiónkban eredetileg megtalálható inkubátorok mellett az arab öbölben és azokban az országokban, amelyek újonnan kerültek fel a terrorizmus listájára, mint Tunézia és Líbia a 2010-2011-es események után. Ezek az inkubátorok elkezdtek egymással keveredni és terrorizmust exportálni az összes terület felé.

Sokat magyaráztuk nekik még a Szíria elleni agresszió előtt, hogy a terrorizmus nem ismer határokat!

A terrorizmust nem tartják vissza az intézkedések, sem a kárhoztatások vagy kijelentések.

Figyelmeztettük őket, hogy a terrorizmus terjedését nem állítják meg a háborúk, nem szüntetik meg a vadászgépek, mint a mai „terrorista ellenes koalíció” vadászgépei. A terrorizmus egy beteg ideológia, ferde hit és annak rendellenes gyakorlása, amely olyan környezetben született és erősödött meg, amelynek a tudatlanság és elmaradottság az alapja, a népek kifosztása, jogainak eltiprása a kultúrájuk lenézése mellett. Senki előtt nem titok, hogy ezeket a körülményeket a gyarmatosítás hozta létre és erősíti meg továbbra is.

Hogyan lehetséges egyáltalán az, hogy aki a terrorizmus magjait szórja szét, harcoljon ellene?

Azoknak, akik küzdeni akarnak a terrorizmus ellen, azoknak olyan igazságon alapuló racionális politikán keresztül kell harcolniuk, amely tiszteletben tartja a népek akaratát, önrendelkezésüket a saját sorsuk felett, jogaik visszaszerzését, önrendelkezésüket a tudás terjesztésében és a tudatlanság elleni fellépésükben, önrendelkezésüket a gazdasági és társadalmi fejlesztések terén.

A katonai értelemben vett háború csak olyan lehet, mint a kauterizáció, ami csak is az utolsó lehetséges „orvoslási” beavatkozás. Amennyiben a háború elkerülhetetlen a haza védelmének az érdekében, az nem jelenti azt, hogy helyettesítheti azokat az eljárásokat és politikát, amelyek a terrorizmus kialakulását és terjedését próbáljak megállítani, amivel a gyökereit találhatjuk el és szüntethetjük meg. Nem lehet olyan, mint ahogyan a „nyugat” teszik a terrorizmus körmeinek a “reszelésével”, ami által csupán azt érik el, hogy ezek a körmök még erősebbé válnak, nagyobbra nőnek, és még pusztítóbbá válnak.

A „nyugat” szűklátókörűen azt gondolta, hogy biztonságban lehet a terror szikrái elől, melyek az arab világban repdesnek egyik helyről a másikra, egész országokat porig égetve az egyébként sem stabil Közel-Keleten. Nem szerepelt a számításaikban, hogy az európai kontinens szívében, pont nyugaton fog lecsapni a terror. Ez nem jelenti azt, hogy tanultak volna bármit is a leckéből. A cselekedeteik továbbra is a képmutatásra utalnak. A terrorizmus szerintük terrorizmus, amikor lecsap rájuk, de szabadság, forradalom, emberi jogok és demokrácia, amikor minálunk csap le! Az elkövetők náluk terroristák, de nálunk forradalmárok és ellenzékiek. Ha ezekből a „forradalmárokból” egy kisebb szikra is elérné őket, akkor már az egekig ordítanának, de ha minket ér ez a tűz, akkor síri csend jellemzi a reakciójukat.

A teljes beszéd arab nyelven:

Orientalista.hu – Cadmus (Szíriai Hírek)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑