Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 07. 28.

Assad: Idleb felszabadítása lesz a következő cél

2018. 07. 28.

Bashar Al-Assad szíriai elnök kijelentette, hogy Idlib kormányzóság felszabadítása elsődleges a szíriai hadsereg számára a jövőbeli hadműveletek tekintetében. Továbbá végeznek az ún. ,,fehér sisakosok,, nevű terrorista csoport valamennyi tagjával, mely visszautasítja a megegyezést.

A szíriai elnök megjegyezte, hogy július 26-án, csütörtökön a szíriai csapatok szinte teljesen befejezték az ország déli részének felszabadítását a terroristáktól.

Assad Elnök Úr szerint a szíriai hadsereg jelenlegi célja Idleb kormányzóság. Azt is hozzá fűzte, hogy a ,,fehér sisakosok,, nevű szervezet minden tagjával végeznek aki nem teszi le a fegyvert. Az elnök már korábban az orosz médiának elmondta, hogy:

,,Nincs olyan szervezet, hogy ,,Fehér Sisakosok,, ez csupán az Al-Nuszra (Front) álarca. Ők elhagyták Szíriát. Azonban nem elmenekültek, hanem kimenekítették őket Izrael, Jordánia és a nyugati országok,,.

,,A Fehér Sisakosokhoz tartozók olyanok mint minden más terrorista. És csupán két lehetőségük van, leteszik a fegyvert és amnesztiát kapnak. Úgy, ahogyan az az elmúlt 4-5 év során történt. Vagy pedig végeznek velük mint a terroristákkal. Látni lehet őket az interneten, hogy fegyvert hordanak és ünneplik a szíriai katonák meggyilkolását. Ez a jelenlegi kép róluk. Ezért ők nem egy humanitárius szervezet, hanem az Al-Kaida maszkja.

,,Sokan közülük fel vannak fegyverezve és jelenleg egyeztetéseket folytatunk ezekkel a harcosokkal . Néhányan közülük Szíriában maradtak és letették a fegyvereiket. Néhányan Idlebbe mentek, hogy a terrorista testvéreikkel együtt élhessenek. Idlebben jelenleg több tízezer terrorista tartózkodik.,,

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Alalam

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑