Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 08. 21.

Assad nem működik együtt a nyugattal (videó)

2017. 08. 21.

A damaszkuszi kormány sikerrel meghiúsította a nyugat azon terveit, hogy megdöntse a országot és kormányát, de a Szíriában zajló terrorellenes háború hat éve indult harcnak még koránt sincs vége – mondta az ország elnöke, Dr. Bashar Al-Assad.

Az államfő vasárnapi televíziós beszédében úgy fogalmazott, határozottan elutasítanak mindenfajta biztonsági együttműködést a nyugati államokkal.

– Túl nagy árat fizettünk már ebben a háborúban ahhoz, hogy kockáztassunk és elbukjunk – hangsúlyozta az elnök.

– Nem lesz biztonsági együttműködés a nyugattal, nem nyílnak követségek. Azoknak az országoknak nem osztunk lapot, amelyek megpróbálnak belefolyni a szíriai konfliktus rendezésébe, viszont nem hajlandóak megszakítani terroristákkal való kapcsolataikat

– tette hozzá az államfő, “terrorizmus” alatt a magát szíriai iszlamista ellenzéknek nevező külföldön székelő politikai formációkat  és a fegyveres csoportokat  értve.

Assad beszédében kifejtette, hogy a nyugati országok vezetői csak bábok, ég Donald Trump amerikai elnök is csak egy eszköz a különböző lobbi csoportok kezében akik a háttérből irányítják az Egyesült Államokat.

Amerikában  egy gazdasági rezsim és nem kormány irányítja az országot.

– közölte Assad.

A nyugat-európai országok is ennek a gazdasági rezsimnek a bábjai akik rendszerint követik Washington külpolitikáját, abban remélve, hogy majd egy kis falatot kapnak majd a koncból – mondta Assad.

A nyugat az elmúlt 20 évben hibát hibára halmozott, generálta a konfliktusokat, majd hazugságokkal próbálta leplezi a bűnösségét

– mondta Assad.

Vasárnap egyébként a damaszkuszi kereskedelmi kiállítás bejárata mellett csapódott be rakéta, több ember halálát okozva – a rendezvényt egyébként 2011, vagyis a háború kitörése óta most tartották meg először.

Orientalista.hu – Zenobia (Euronews, SANA)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑