Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 02. 13.

Assad nem veti el a Törökország és Szaúd-Arábia általi katonai beavatkozás lehetőségét

2016. 02. 13.

A szíriai elnök  egy pénteken a francira “France Press” hírügynökségnek adott interjújában nyilatkozta,  hogy nem veti el annak lehetőségét, hogy hazája ellen Törökország és Szaúd-Arábia inváziós hadműveleteket indítson,  azonban azt is higgadtan kifejezte, hogy hazája légiereje ennek a megszállásnak az útját fogja állni.

A szíriai elnök beszélt az aleppói csata fontosságáról, aminek a lényege, hogy elvágja az összes utánpótlási  útvonalat Törökország és Szíria között, amiken keresztül a török kormányzat és hadsereg nyíltan nyújtott támogatást a Szíriában tevékenykedő terrorszervezeteknek.

Az elnök kifejezte, hogy készen áll a tárgyalásokra és az eddigi tárgyalások folytatására, de ugyanakkor azt is kijelentette, hogy hazája egy percre sem fog leállni a terrorizmus elleni harccal, amíg  Szíria teljes területét fel nem szabadítja, bármennyi ideig is tart az.

A szíriai elnök mélyen elítélte a kétszínű francia politikát és kijelentette, hogy Franciaországnak nem a külügyminiszter leváltására van szüksége, hanem gyökeres politika változatásra, ami szembeszáll a terrorizmussal ahelyett, hogy védelmezi azt.

Az interjút hamarosan terjes terjedelmében is leközöljük.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑