Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2017. 05. 01.

Assaddal találkozott az Európa Tanács elnöke: elvesztette a bizalmat

2017. 05. 01.

Az Európa Tanács Parlamentjének Közgyűlése úgy döntött, megvonja a bizalmat elnöküktől, a spanyol Pedro Agramunttol, mert idén márciusban találkozott a szíriai elnökkel, Dr. Bashar Al-Assaddal.

Az Európa Tanács Parlamentje által kiadott nyilatkozat szerint a Közgyűlés úgy döntött, megvonják az elnöktől a bizalmat, annak ellenére, hogy az ülésen nem is volt jelen. Mindez annak eredményeképpen, hogy az orosz Duma küldöttségének néhány tagja kíséretében, Szíriába látogatott.

A Közgyűlés alelnöke, a brit Sir Roger Gale kijelentette az újságíróknak: „Az elnök a mai ülésen inkább nem vett részt, és nem küldött levelet lemondásáról, így a Közgyűlésnek meg kellett lépnie ezeket a lépéseket.”

Agramunt, látogatása után széleskörű kritikákat kapott Európából. Ő arra hivatkozott, hogy útját spanyol szenátorként tette meg. Visszatérésekor, 2 hete hétfőn, bocsánatot kért. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tavaszi ülésszakának megnyitóján pedig úgy nyilatkozott, hogy „szíriai látogatásom hiba volt, én ezt elismerem”. A Közgyűlés tagjai előtt szemmel láthatóan ez már nem segített. (Anadolu Hírügynökség)

A történelemben ez az első alkalom, hogy az Európa Tanács elnökétől megvonják a bizalmat, és minthogy nem létezik törvény erre vonatkozólag a parlamenti Közgyűlésben, így lemondásáról az elnöknek magának kell dönteni.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑