Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2015. 10. 12.

Asszír keresztényeket végzett ki az Iszlám Állam (+18)

2015. 10. 12.

A szélsőséges vahabita terrorszervezet három asszír férfit lőtt agyon. A kivégzéséről videofelvételt is készítettek, amivel üzenni akartak a többi fogvatartott rokonainak.


A videofelvételen a három mártír (Abdulmassih Noya, Ashur Abraham, Bassam Michaeil) egyenként bemutatkozott elmondta, hogy honnan származik, majd a mögöttük álló terroristák fejbe lőtték őket. A felvételen újabb három asszír férfit állítottak elő. Az egyikük üzent rokonaiknak, hogy hasonló sors vár rájuk, ha nem fizetik ki a váltságdíjat.

“أَجْرُوا حَقًّا وَعَدْلًا، وَأَنْقِذُوا الْمَغْصُوبَ مِنْ يَدِ الظَّالِمِ، وَالْغَرِيبَ وَالْيَتِيمَ وَالأَرْمَلَةَ. لاَ تَضْطَهِدُوا وَلاَ تَظْلِمُوا” (سفر إرميا 22: 3)بخا لبا مريا و خا اينا مليتا من دما تيلي اوا خبرالا اعرف ماذا اقول او ماذا اكتب ! احفاد اشور يستشهدون بهذه الطريقة و على يد من !!!كم تمنيت ان الأرض تبلعني ولا اسمع بهكذا خبريا مسيح انقذهم يا عذراء طلبهم هو النقود حتى لو نشحد لازم ندبر هل مبلغالرحمة للشهداء الذين لم ينكروا اشوريتهم و مسيحيتهم و استشهدوا من اجلها سامحوني على هذا الخبر لكن يجب ان يصل للجميع لنجمع المبلغ و ننقذ البقية♱♱♱♱♱♱♱ ……………ܞ

Posted by ‎السريان الاشوريين‎ on 2015. október 7.

Az Asszír Emberi Jogok Bizottsága megerősítette, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet három asszír férfit végzet ki a múlthéten, mert a hozzátartozók nem tettek eleget követeléseiknek, és időben nem szállították le a váltságdíjat.

Az iszlamista szervezet terroristái februárban rohanta le a szíriai Khabour folyó mellett lévő 35 asszír keresztény falvat. A lakosság többsége elmenekült, de több száz asszír férfit, nőt és gyereket fogva ejtette a terroristák.
Az Iszlám Állam több millió dolláros váltságdíjat kérnek a fogvatartottakért cserébe. Az asszír keresztények egy részét sikerült kiszabadítani, de még mindig közel 200 asszír a terroristák fogságában szenved.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑