Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2018. 05. 18.

Átadták a Közel-Kelet legnagyobb taktikai kiképző központját Egyiptomban

2018. 05. 18.

Magdy Abdel Ghaffar vezérezredes, egyiptomi belügyminiszter a napokban adta át a térség legnagyobb, a különleges erők számára létrehozott kiképző központját. A központ 87 feddán (körülbelül 36 hektár) alapterületű és elsősorban a belügyminisztérium különleges alakulatai számára hozták létre.

A kiképző központ területén a rendőri egységek tagjai számára modern lakóépületeket, sport létesítményeket és a kiképzés szempontjából fontos taktikai szobákat létesítettek. De található benne lőtér, és a különböző vizes körülmények között végrehajtott műveletek elsajátítására kialakított medence is. Kialakítása során fontosnak tartották, hogy a létesítmény rendelkezzen saját egészségügyi központtal és a különböző harcművészetek, valamint a szituációs lövészet gyakorlásához szükséges épületekkel.

A belügyminiszter fontosnak tartja, hogy a rendőrség különleges erői olyan kiképzést kapjanak, mely alkalmassá teszi őket nem csupán belföldi, de külföldi bevetések végrehajtására is, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Egyiptom eddig is jelentős figyelmet szentelt a különleges alakulatok képzésére és az utóbbi fél évben több alkalommal vettek részt nemzetközi hadgyakorlatokon a térségben. Közös képzéseken vettek részt az amerikai tengerészgyalogság, a bahreini, katari és a jordániai különleges erők tagjaival.

Az egyiptomi haditengerészet különleges erői (például a híres 777-es egység) pedig nemrég a francia haditengerészettel tartott közös tengeri hadgyakorlaton vettek részt. A központ átadási ünnepségén ráadásul bemutatkozott az egyiptomi rendőrség első női különleges alakulata, akiknek képzésére szintén jelentős figyelmet fordítanak. Hasonló női katonai és rendőri alakulatok a térség több államában is megtalálhatóak, azonban kifejezetten a különleges egységek kötelékébe tartozó ilyen jellegű női egységet az arab államok közül először Egyiptomban képeztek ki.

A térségben sok más ország rendelkezik hasonló kiképző létesítményekkel. Ezek közül a leghíresebb talán a Jordániában működő King Abdullah II Special Operations Training Center, azonban területét és felszereltségét tekintve az új egyiptomi központ azt is túlszárnyalta.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑