Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 05. 25.

Atombombát készül szerezni az Iszlám Állam

2015. 05. 25.

A terrorszervezet közleménye szerint korrupt Pakisztán politikusokon keresztül fognak hozzájutni az első atombombához.

Az Iszlám Kalifátus egy éven belül atombombával fog rendelkezni.- közölte a Dabiq ami a terrorszervezet angol nyelvű online magazinja.

Az angol The Independent május 23.-ai számában jelent meg egy cikk ami a témával foglalkozik. A brit újság szerint kétségtelen, hogy ma az Iszlám Állam a legfejlettebb  és legjobban terjeszkedő terrorszervezet a világon. Szinte a semmiből 12 hónap alatt az egész iszlám világra kiterjedő hálózattal rendelkezik. Szinte nincs olyan muszlim ország ahol ne lennének alvó sejtjei, ezért elképzelhető hogy állami beosztottak magas rangú katonai tisztek és politikusok is titokban az Iszlám Állam szervezet érdekeit szolgálják.

Az ISIS pár hónapon belül képes volt fejlett fegyverekhez jutni, legyenek azok tankok, légvédelmi rakéták, vagy fejlett kézi fegyverek.

Az ISIS dollár milliárdokkal rendelkezik különböző titkos bankszámlákon, amiből fegyverkereskedőktől vásárolnak fegyvereket legyen az amerikai, nyugat-európai de akad közöttük orosz vagy épp kínai fegyver is.

Az Iszlám Állam vezetősége a fegyverkereskedők kapcsolatait kihasználva tudna eljutni olyan korrupt politikusokhoz akik komoly összegekért de eladnának dúsított uránt a terrorszervezetnek.- írja a Dabiq online magazin

Az The Independent cikk írója szerint ez a forgatókönyv messze áll a valóságtól, viszont ettől függetlenül van félnivalója az embereknek. A nyugati titkosszolgálatoknak is sok problémát okoz, hogy több ezer tonna amoniumnitráthoz jut az Iszlám Állam Törökországon keresztül.

Orientalista.hu – Sinoda (Dabiq, The Independent)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑