Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 07. 15.

Áttörés Aleppoban, a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a Khalidijeh kerületet

2016. 07. 15.

Jelentős előrelépés, hogy a Szíriai Arab Hadsereg tegnap este képes volt teljesen ellenőrzése alá vonni a Khalidijeh kerületet és az Al-Lajramun kerület ipari körzetének legnagyobb részét, miután kemény összecsapásokat vívott utcai harcban az “iszlamista felkelők” ellen.

A térsében tartózkodó egyik katonai forrás megerősítette az Al-Masdar News hírújságnak, hogy a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztályának alegységei és a Köztársasági Gárda megtisztították az utolsó megszállt épületet is a vahhabita fegyveresektől Khalidijehben, miközben ezzel egy időben átvették az ellenőrzést a Lajramun gázüzem, a kerületi piac és az üveggyár területe felett.

Évek óta ez a legnagyobb egyszerre történt előrenyomulás Aleppo városán belül; a városban 2014 óta katonai patthelyzet alakult ki.

Mindazonáltal a vahabita terroristák még mindig jelen vannak a Lajramun kerületi busz pályaudvaron, miközben a hadsereg tűz alatt tudja tartani a Lajramun körutat, egy helyszínt, amelyet mindössze 50 méter választ el a kormányerők legközelebbi állásától a körzetben.

Ténylegesen a kormányerők most csak 2500 méterre vannak attól, hogy összeköttetést létesítsenek a hadsereg Tigris Alakulataival Észak-Aleppoban.

Meg kell még jegyezni, hogy az Al-Laramun kerület ezenkívül határos a Castello főúttal, amely jelenleg a hadsereg tűzkontrollja alatt van két különböző irányból.

aleppo térkép ostromgyűrű

Eközben ezek az előretörések csökkentik a nyomást, amely a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulataira nehezedik Észak-Aleppo elővárosaiban. Az állásaik Al-Mallahban naponta ki voltak téve a vahhabita megszállók támadásainak az elmúlt héten, akik a Castello főutat akarták újra megnyitni.

A Tigris Alakulatokat, Szíria legütőképesebb offenzív egységét azzal bízták meg, hogy foglalják el a Castello főutat. Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy fogja vezetni a Tigris Alakulatokat, hogy elfoglalják ezt a kiemelten fontos útvonalat.

Korábban a Castello főút, Aleppo idegen megszállás alatt lévő kerületeiben, sok ezer vahhabita fegyveresnek szolgált utolsó utánpótlási vonalként, valamint 250 ezer polgári személy rekedt velük a keleti negyedekben.

Mostanáig a Szíriai Arab Hadsereg katonái még nem foglalták el a Castello főutat, mivel nincsenek meg mellette a szükséges erődítések, ha a kormányerők megrohannák az útvonalat, akkor nemcsak a “senki földjén” találnák magukat, hanem két irányból is ki lennének téve a vahhabita terroristák tüzének.

Azonban a hadsereg Al-Mallahból zárótűz alatt tudja tartani a főutat, amelyen már napok óta egyetlen jármű sem érhette el a keleti negyedeket Aleppoban. Ezért mondható, hogy megvalósult a blokád.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑