Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 05. 29.

Az Al-Jazeera terroristákat mosdat

2015. 05. 29.

A katari Al-Jazeera riportot készített az Al-Kaida szíriai ágának  vezérével  Abu Mohamed Al-Golanival, ezzel megsértette az ENSZ terrorellenes határozatait a szíriai Nuszra Front vezetőjével készített interjújával, amellyel Doha tisztára akarta mosni az al-Kaida szövetségeseként számon tartott szervezetet – jelentette ki Szíria ENSZ-nagykövete

crop,425x300,2959

A Nuszra Front egyik terroristája brutális módon végez ki egy szíriai katonát.

A katari Al-Jazeera szerdán sugározta az Al-Golanival készített interjút.  Aki részletesen elmondta, kik és milyen körülmények között és milyen céllal hozták létre a Nuszra Frontot.

Az Oszmán birodalom bukása után a muszlim világban nagy űr keletkezek.  Az évtizedek során megnőtt az igény hogy a muszlimok újra egyesüljenek egy Iszlám Államon belül. A Közel-Keleten számos iszlamista mozgalom alakult, például Egyiptomban ,Szíriában és több arab országban akik erejüket Afganisztánban egyesítették. – mondta Al-Golani

A Nuszra Front felbukkanása az Egyesült Államok iraki megszállásának következménye, Golani szerint az Irakban megváltozott körülmények, a dzsihadistákat a közel-keleti országba vonzotta, ahonnan elkezdték szervezni az Al-Kaida szíriai ágát, az ISIS elődjével az Iraki Iszlám Állam terrorszervezettel közösen.

A kiképzések Irakban zajlottak az Iraki Iszlám Állam és al Al-Kaida támogatásával , majd amikor Szíriában kitört a „forradalom”, engedélyt kaptunk a vezetőktől, hogy elindítsuk a Dzsihádot Szíriában.- mondta Al-Golani

Az interjú során felmerült Izrael és a Nuszra Front viszonya. Az arcát eltakaró Al-Golani szerint,feladatuk Szíriába megdönteni Assad rendszerét és  bevezetni a Sariát, nem pedig Izrael ellen harcolni:

Al-Zawahiri (Al-Kaida vezetője) utasításaiban a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah ellen kell harcolnunk, nem pedig Izrael vagy a többi arab ország ellen.

A Nuszra vezetője  nem tudod világos képet adni mi az elképzelésük, ha megdöntik a kormány,de arról biztosította a műsor nézőit, hogy a Saria betartását fogják szorgalmazni Szíriában.

Nem tartjuk sürgős ügynek hogy Szíriában kidolgozzunk egy politikai képet. Mi a Sariát vesszük alapul amit be is vezettünk azokon területeken amint ellenőrzünk. A Saria bevezetését több szervezettel közösen hajtottuk végre amit mindenki el is ismer. A győzelmünk után a fegyveres csoportok gyűlést fognak tartani és a Saria alapján fogják Szíria politikai rendszerét felépíteni.  Célunk egy muszlim kormány létrehozása .

Ami a vallási és etnikai kisebbségekre is vonatkozik, azt majd szintén a Saria szabályai fogják meghatározni:

A kisebbségeknek az iszlám kormányzáson belül lesznek majd jogaik,de nekik is be kell tartani a Sariat. A keresztényeknek külön adót kell majd fizetniük, az alavitáknak meg vezekelniük kell a bűneikért. Mivel Isten nem teremtett mindenkit hívőnek ,vannak hihetetlenek is akik istenkáromlóak, ők a Saria szerint nyerik el büntetésüket.

bashar aljaaafari

Bashar Al-Jaafari Szíria ENSZ állandó nagykövete

Bashar Al-Jaafari , Szíria ENSZ állandó nagykövete kijelentette: az interjút “a terrorizmus népszerűsítésére, illetve a szíriai kormány és nép elleni fenyegetésre használták fel”

„Egyértelmű, hogy a katari rendszer az ENSZ Biztonsági Tanácsának listáján szereplő terrorszervezet vezetőjével készült interjúval a Nuszra Front képét akarja szépíteni” – tette hozzá a nagykövet.

A Nuszra Front Katar  és Szaúd-Arábia első számú szövetségese a térségben. Mindkét országgal kapcsolatban nyílt titok, hogy gazdasági elitjük komoly összegekkel támogatja az Al-Kaidát és az Iszlám Államot.

A két terrorszervezet  látszólag egymással is hadban áll, de ameddig mindketten Assad szíriai rendszere, és az iraki kormány ellen küzdenek, addig gyakran közös akciókat hajtanak végre a reguláris hadseregek ellen.

117-333x222

Tayseer Al-Allouni interjút készít a terrorista vezérrel

A Nuszra Front szerepel az Egyesült Államok által terrorszervezeteknek minősített csoportok listáján, szankciókkal sújtotta az ENSZ Biztonsági Tanácsa is.  Ennek ellenére nyílt titok, hogy Izrael és Törökország folyamatos támogatásáról biztosítja a terrorszervezet. Erről már több ESZ jelentés is született.

A Nuszra Front vezetőjével készült interjúta katari csatorna “Határok nélkül”  című műsorában adták le amit  az a Tayseer Al-Allouni készített aki korábban Afganisztánban Bin Ladennel is készített hasonló PR- interjút. A riportert a madridi merényletek után a  spanyol hatóságot terrorizmus vádjával letartóztatták. Évekkel később Katar közbejárásával sikerült kiszabadulnia, majd folytatta iszlamista propaganda írásait az Al-Jazeerán.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑