Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 08. 30.

Az Al-Kaida járművei szabadon járhatnak át a szaúdi ellenőrzőpontokon Jemenben

2020. 08. 30.

Habár Szaúd Arábia rendszeresen tagadja, hogy támogatná a terrorista csoportokat, azonban mindig előkerülnek bizonyítékok ennél az ellenkezőjéről.

Most az Egyesült Arab Emirátusok által támogatott ún. jemeni ,,Déli Átmeneti Kormány,, mutatott be arról, hogy a szaúdi hadsereg támogatja az Al-Kaida nemzetközi terrorszervezetet Jemenben.

A Jemen déli részén létrehozott ,,átmeneti kormány,, bemutatott egy dokumentumot, melyet a Jemenben megszálló erőként jelenlévő szaúdi csapatok parancsnoka, Mujahid Al-Otaibi tábornok állított ki és szabad áthaladást biztosít a szaúdi katonai ellenőrző pontokon Aden, Abyan, Shabwah és Maarib kormányzóságok területén Saad Bin Atef Al-Awlaki Al-Kaida vezető számára.

A terrorista vezető rendszerint Amjad Khalid Al-Qahtani társaságában utazik, aki a szaúdi báb Al-Hadi elnök testőrségének parancsnoka.

A jemeni ,,déli átmeneti kormány,, által közzétett dokumentum bizonyítja azt, hogy Szaúd Arábia jelentős szerepet játszik abban, hogy az Al-Kaida és az Iszlám Állam tagjai elárasztották Jement az utóbbi években.

A jemeni hadsereg és a jemeni Ansarullah ellenálló mozgalom már korábban is tett említést a terrorista csoportoknak nyújtott szaúdi támogatásról. Legutóbb több képet is közzétettek arról, hogy a szaúdi hadsereg támogatást nyújt az Al-Kaida és az Iszlám Állam csapatainak Yakala és Qaifah térségében, melyek Bayda kormányzóság Radaa körzetéhez tartoznak.

A jemeni hadsereg szerint a szaúdi King Salman Center 2018-óta nyújt támogatást az Al-Kaida és az Iszlám Állam csoportjainak. A szervezet segítségével a terrorista csoportok több kiképzőtábort is létrehoztak Jemen területén a fegyveres konfliktus kezdete óta.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑