Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2016. 09. 27.

Az Al-Nuszra parancsnoka elmondta kik támogatják a terroristákat

2016. 09. 27.

Az alábbi beszélgetésre egy szíriai kőfejtőben került sor. A terrorszervezet parancsnokának válaszai tiszta képet nyújtanak arról, hogy valójában ki-kivel harcol a polgárháborúban. És arról is, hogy ki és milyen úton pénzeli, illetve fegyverzi, képzi a terroristákat.

Az ember szóhoz sem jut egy ideig, amikor elolvassa a Kölner Stadt-Anzeiger „Az amerikaiak velünk vannak” című cikkét, amelyre a 888.huNemzetközi sajtószemléje hívta fel a magyar közvélemény figyelmét. Jürgen Todenhöfer, az Iszlám Államot talán legjobban ismerő német újságíró legutóbb a fiával, Frederic-kel 13 napot töltött a polgárháború sújtotta Szíriában. Tödenhofer tíz nappal ezelőtt – saját bevallása szerint pályafutása során a legnehezebb – interjút készített az Al-Kaida fiókjaként ismert Dzsabat Al-Nuszra terrorszervezet egyik parancsnokával, Abu Al Ezz-zel.

todenhofer-02

Az interjúból kiderül, hogy a terrorszervezetet az amerikaiak a Washington által támogatott kormányok segítségével látja el fegyverekkel.

Ráadásul amerikai kiképzők is jelen vannak Szíriában, akik a terroristáknak megtanítják az új fegyverek és hadfelszerelések használatát. Abu Al Ezz kijelentette, arra számítanak, hogy még több korszerű fegyvert kapnak támogatóiktól, amelyek segítségével legyőzhetik a szíriai kormányt. Hozzátette: „A harc kemény. A rezsim erős és Oroszország támogatja” – mondta a terrorszervezet vezetője.

Abu Al Ezz ezután folyamatosan sorolja a konkrét támogatásokat. Amerikai TOW rakéták segítségével kerültek erőegyensúlyba a „rezsimmel”, tankjaik Líbiából érkeztek Törökországon át, kaptak BM-21-es rakétakilövőket is. És nem csak hadifelszerelést, hanem pénzt is kaptak adott katonai célok eléréséért: 2,3 millió dollár érkezett Szaúd-Arábiától. Például az Al Muszlimijában lévő gyalogsági kiképző iskola elfoglalásáért mintegy 500 000 dollárt kaptak Kuvaittól és további 5 millió dollárt Szaúd-Arábiától.

„A pénz nem egyénektől, hanem e kormányoktól jött”, tette hozzá Abu Al Ezz.

„Izrael most támogat bennünket, mert Izrael háborúban áll Szíriával és a Hezbollah-val”, jelentette ki. Azt is elmondta, hogy

a Nyugat egyengette a dzsihadisták útját Szíriába Németországból, Franciaországból, Nagy-Britannia, Amerikából „és valamennyi nyugati országból”.

Azt is megerősítette, hogy a milicisták az oroszok és amerikaiak között kötött tűzszünetet arra használják, hogy új offenzívát indítsanak. Újra rendezték erőiket valamennyi szíriai tartományban. Hangsúlyozta, a Dzsabat Al-Nuszra nem engedi, hogy emberbaráti segítség érje el Aleppo városát. Nyíltan kimondta azt is, hogy a Dzsabat Al-Nuszra „az Al-Kaida része”. (Az Al-Kaidát vádolják a 9/11-es Amerika elleni támadással.)

Az interjúból az is kiderült, hogy a Dzsabat Al-Nuszra miért szakított az Iszlám Állammal: „A helyzet az, hogy korábban az Iszlám Állammal együtt voltunk, de

mivel az Iszlám Államot a nagyhatalmak, mint Amerika politikai érdekei és céljai szerint használták, a csoport eltávolodott elveinktől”.

(Ha ezt az információt figyelembe vesszük annál a pontnál, mely szerint a nyugati kormányok segítették a dzsihadisták útját Szíriába, akkor arra a következtetésre kell jutnunk, hogy az említett kormányok közvetlenül támogatták az Iszlám Állam utánpótlását emberi erővel.)

Abu Al Ezz megfogalmazta terrorszervezete célját is, eszerint pedig el akarnak söpörni minden diktátort, előbb az arab világban, majd után Európában is.

(888.hu Kölner stardt- anzeiger, Magyar idők)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑