Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 03. 10.

Az amerikai béke delegáció szégyenletesnek nevezte az Irán elleni szankciókat

2019. 03. 10.

Amerikai ellenzékiek és békeaktivisták egy csoportja elnézést kért azért amiért Washington háborút akar szítani Irán ellen, és szaknciókat  fogadott el az országgal szemben.
A 28 fős csoport Iránba látogatott és a kilenc napos program keretei között Mohamed Javad Zarif külügyminiszterrel is találkozott. A csapat két tagja, Kevin Zeese és Margaret Flowers utazásuk eredményeit a ,,World Beyond War,, című weboldalukon is közzé tették.
,,Most tértünk vissza a kilenc napos, 28 fős utunkról Iránból, melyet a Code Pink nevű csoport szervezett. Az világos, hogy az iráni emberek két dolgot szeretnének: Elsőként azt, hogy tartsák tiszteletben azt, hogy ők egy független szuverén nemzet. A másik pedig az, hogy békében szeretnének élni az Egyesült Államokkal, fenyegetések, háború és gazdasági szankciók nélkül.,,
A csoport célja az, hogy változtasson az Egyesült Államok Iránnal kapcsolatos politikáján, hiszen az amerikaiaknak hosszú története van az iráni politikába történő beavatkozásnak. A csoport szerint ezt azonban be kellene fejezni és tisztelet teljes párbeszédet kezdeményezni Iránnal.
Orientalista.hu – Al-Isfahani (Theiranproject)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑