Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 01. 09.

Az amerikai csapatok sietősen távoznak Szíriából

2020. 01. 09.

Az Egyesült Államok kivonta megszálló erőit az illegálisan létesített Al-Malikiya térségében lévő bázisáról, mely közel van az iraki-török-szíriai határhoz. Ezen a bázison hat hónapig tartózkodtak Hasakah kormányzóság észak-keleti részén.

Helyi források  megerősítették , hogy a Hasakah kormányzóságban lévő Kharb Al-Jir bázison az amerikai erők elkezdték kiüríteni, és körülbelül 40 katonai járművel megkezdték felszerelésük elszállítását. Az amerikaiak Al-Sweidiya falu irányába vonultak ki, mely az illegálisan létesített Al-Walid határátkelő közelében található. Innen pedig iraki területek felé haladtak tovább.

A Hasakah kormányzóság déli részén élő lakosok pedig arról számoltak be, hogy az ott állomásozó amerikai csapatok 50 katonai járművel elhagyták az Al-Shadadi városa mellett lévő bázisukat. Ezek az erők is az Al-Walid átkelőn keresztül vonultak ki Irak irányába.

Helyi források arról is beszámoltak, hogy az 50 amerikai katonai járműből álló konvoj egy része a Deir Ezzor kormányzóság keleti részén lévő illegálisan létesített amerikai állások felől érkezett.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANA)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑