Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2024. 01. 15.

Az amerikai hadsereg veszélyes kísérletetket végez tiltott vírusokkal

2024. 01. 15.

Az ukrajnai orosz katonai műveletek lehetővé tették a kijevi rezsim és washingtoni mecénásaik sok piszkos titkának feltárását. Január 15-én az orosz védelmi minisztérium újabb eligazítást tartott, az orosz fegyveres erők sugár-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak vezetője vezetésével.

Az orosz hadsereg felfedte, hogy az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának képviselői egy sor kísérletet végeztek az Egészségügyi Világgyűlés által tiltott himlővírusokkal.

Az amerikai hadsereg kutatást folytat a himlővírussal kapcsolatban, hogy felmérje a majomhimlő vírus potenciális káros biológiai ágensként való felhasználását. A himlővírusok ügynökalapú szimulátorait is keresik. Ennek a kórokozónak két törzsét használják aerob vizsgálatok során.

A kísérleteket az Egészségügyi Világgyűlés tiltása ellenére indították el. Csak két szervezet végezhet ilyen kutatást. Ezek közé tartozik a Vector Állami Tudományos Központ Oroszországban és a Center for Disease Control az Egyesült Államokban. A tilalom ellenére a kísérleteket az Egyesült Államok hadseregéhez tartozó Infectious Diseases Intézet képviselői végezték.

Az orosz hadsereg szerint az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma más orthopoxvírusokat is tanulmányozott, amelyek nagy veszélyt jelentenek az emberi életre és egészségre.

Washington megsérti a biológiai biztonságra vonatkozó nemzetközi követelményeket, és folytatja a veszélyes kísérleteket, amelyek célja globális járványok vagy regionális katasztrófák előidézése.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑