Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 07. 10.

Az amerikai koalíció és szövetségesei éjszakai éleslövészetet tartottak Al-Tanf térségében

2019. 07. 10.

Július 5-én az amerikai katonai koalíció és helyi szíriai szövetségesei éjszakai éleslövészettel egybekötött gyakorlatot tartottak egy 55 kilométeres körzetben a szíriai Tanf környékén.

Az eseményről egy ,,Revolutionary Commando Army,, nevű Amerika-barát milícia számolt be. Bejelentésük szerint sikeres hadgyakorlatot hajtottak végre azért, hogy növeljék az Iszlám Állam elleni harci képességeiket.

A amerikaiakkal szövetséges milícia fényképeket is közzé tett a hadgyakorlatról, melyen a tüzérségi rakéta egységeik (HIMARS- High Mobility Artillery Rocket System) hajtottak végre éjszakai éleslövészetet.

Az Al-Tanf bázison jelenleg 200 amerikai katona és a ,,Revolutionary Commando Army,, 300 tagja állomásozik. A bázis egy stratégiailag fontos gyorsforgalmi út mellett van, mel Bagdadot és Damaszkuszt köti össze.

Az amerikai koalíció idén már számos gyakorlatot tartott a bázis környékén. Nyilatkozataik szerint ezek az Iszlám Állam elleni harc miatt szükségesek. Helyi források szerint azonban az amerikaiak azért vannak jelen, hogy távol tartsák a szíriai csapatokat és szövetségeseiket a határ térségétől.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑