Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2018. 09. 11.

Az amerikai kormány bezáratja a Palesztin Felszabadítási Szervezet irodáját Washingtonban

2018. 09. 11.

Az Egyesült Államok bejelentette, hogy bezárják a Palesztin Felszabadítási Szervezet irodáját Washingtonban. A palesztin vezetők ezt egyértelműen a békefolyamat elleni ,,hadüzenetnek,, nyilvánították.

Az amerikai külügyminisztérium döntését azzal indokolta, hogy a palesztinok nem tettek ,,jelentős lépéseket az Izraellel való hasznos tárgyalás irányába.,, A nyilatkozat szerint a PFSZ irodája azzal a feltétellel működhetett, ha előmozdítják a békefolyamatot az izraeliek és a palesztinok között.

A palesztin vezetés azonban elutasította az Egyesült Államok ún. ,,béketervét,,. El kellett volna ugyanis fogadniuk azt a döntést, melynek értelmében Donald Trump Jeruzsálembe helyezte át az amerikai nagykövetséget és ezzel együtt Jeruzsálemet az ún. ,,Izrael,, fővárosaként ismerte el.

A palesztinoknak tehát bele kellett volna egyezniük abba, hogy elveszítik fővárosukat Kelet-Jeruzsálemet és lemondanak azokról a földekről, melyeket a cionista megszálló hatalom az utóbbi években sajátított ki. Nem is beszélve azokról a területekről, melyeket a cionista állam más korábban kisajátított és fallal kerített körbe. E mellett természetesen Amerika szerint a palesztinoknak le kell mondani a 67-es határokról és a palesztin menekültek hazatérési jogáról, akik több millióan élnek különböző országokban és arra várnak, hogy visszatérhessenek abba az országba, melyet a cionisták a Nyugat közreműködésével elrabolt tőlük.

Sőt e mellett az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója John Bolton megfenyegette a Nemzetközi Büntető Bíróságot (ICC), mely vizsgálatot kíván folytatni a két háborús bűnös állam, vagyis az Egyesült Államok és Izrael ellen.

Az amerikai kormány azt a nyilatkozatot tette az ICC-vel kapcsolatban, hogy mindig ki fog állni szövetségese Izrael mellett és meg fogja akadályozni, hogy bármilyen vizsgálatot folytassanak ellen. Ahogyan azt is meg fogja akadályozni, hogy az amerikai hadsereg bármely tagját felelősségre vonják az Irakban és Afganisztánban elkövetett háborús bűncselekmények miatt. Az Egyesült Államok és Izrael tehát a nemzetközi jog fölött állnak és bármit büntetlenül megtehetnek.

Donald Trump ráadásul még az Izraelnek szánt katonai támogatást is megemelte. Az eddigi évi 3.1 milliárd dollár helyett a következő évtől évi 3.8 milliárd dollárt fognak fizetni az amerikai adófizetők a cionista terror államnak.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Forrás: Al-Jazeera

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑