Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2020. 06. 27.

Az amerikai kormány fél, hogy Irán orosz és kínai vadászgépeket vásárol

2020. 06. 27.

Az Egyesült Államok külügyminisztere Mike Pompeo kedden egy Twitter üzenetben azt írta, hogy Washingtonnak ki kell terjeszteni az Iránra vonatkozó fegyver embargót és meg kell akadályozni, hogy a perzsa állam új orosz és kínai vadászgépeket vásároljon.

Pompeo szerint októberben lejár az Irán elleni fegyver embargó és ez lehetővé tenné Teherán számára, hogy orosz SU-30 típusú és kínai J-10 típusú vadászgépeket vásároljon.

Szerinte ezt az Egyesült Államok kormánya nem engedheti meg. Ugyanis csupán azok számára megengedett a fegyver vásárlás akik amerikai fegyvereket és haditechnikát vásárolnak.

Pompeo szerint az új iráni fegyverek veszélyesek lehetnek Európára és az egész közel-keleti térségre nézve. Azonban azt elfelejtette megemlíteni, hogy nem Európa támogatja Izraelt és az iráni erők elleni légi támadásokat a térségben.

Tehát nem Európa az, mely évtizedek óta hadban áll Iránnal.

Az amerikaiak félelmére az a magyarázta, hogy az utóbbi időben olyan információk jelentek meg, melyek szerint Irán fejlett orosz és kínai vadászgépeket, illetve modern légvédelmi rendszereket vásárolna.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑